2022. 08. 19. - 11:10

A 6G hálózat sugárzása jótékony hatással lehet az agyra

A 6G hálózat sugárzása jótékony hatással lehet az agyra

Jót tesz az egészségnek? Egy új tanulmány szerint előnyös hatást gyakorolhat az agyra a 6G hálózat sugárzása.

Meglepő eredményre jutott egy új tanulmány, melyet az Orosz Tudományos Akadémia 2009-ben végzett kutatására épített a Pekingi Egyetem Kognitív Idegtudomány és Tanulás Állami Laboratóriuma.
 
A kutatók a terahertz sugárzás agysejtekre gyakorolt ​​hatását vizsgálták és megfigyelték, hogy a megfelelő dózis képes stimulálni a GluA1, GluN1 és SY-38 fehérjék aktivitását – ezek a neuronok felelősek a fejlődésért.
 
„Bizonyos frekvenciájú és energiájú terahertz hullámok új neuromodulációs technológiaként fejleszthetők olyan betegségek kezelésére vagy ezeknél történő beavatkozásra, mint például az idegrendszeri fejlődési rendellenességek – mondta el Li Xiaoli, az Acta Physica Sinica folyóiratban megjelent tanulmány vezető tudósa. – A technológiával kezelhető problémák közé tartozik az Alzheimer-kór, az autizmus és a Parkinson-kór, de a kutatások szerint még ennél is tovább lehet menni.” Olvasd el: 5G a betegellátásban
 
A 6G hálózat sugárzása jótékony hatással lehet az agyra
A 6G hálózat sugárzása jótékony hatással lehet az agyra
 
A szakemberek a kísérlet során egerek neuronjait tették ki 100 mikrowattos impulzussugárzásnak 3 percig, 0,3-3 terahertz frekvencián. Ez azt eredményezte, hogy a neuronok 150 százalékkal gyorsabban növekedtek egy Petri-csészében, miközben megőrizték egészséges tulajdonságaikat.
 
A kísérletekben használt egerek tanulási képessége javult a sugárzás másik agyi hatásának köszönhetően: mindössze 3 nap alatt megduplázódott a neuronok közötti kapcsolatok száma. A tesztek alapján az állatok testében nem történt károsodás. Olvasd el: A 6G nem egyszerű 5G frissítés, hanem egy nagy ugrás előre
 
Egy másik teszt során a rágcsálókat 90 mW terahertzes sugárzásnak tette ki napi 20 percig három héten keresztül. Az eredmény: megnövekedett az új agysejtek száma a fiatal példányoknál, ezért gyorsabban reagáltak az ingerekre és hamarabb tanultak meg feladatokat, mint azok az egerek, amelyek nem részesültek a kezelésben.
 
Több tanulmány is zajlik már annak biztosítására, hogy a 6G technológia biztonságos legyen, s hogy a terahertzes sugárzással járó kezelések jobb életkörülményeket garantáljanak az emberek számára a jövőben - anélkül, hogy azok bármilyen kockázatot jelentenének rájuk nézve – jegyezte meg Li Xiaoli.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.