2021. 11. 11. - 08:30

Drónokkal és 5G-vel lesz tele a Sherwoodi erdő

Drónokkal és 5G-vel lesz tele a Sherwoodi erdő

Robotkutyák és 5G érkeznek a Robin Hood-történetről ismert Sherwoodi erdőbe, hogy javítsák a látogatói élményt.

Úgy tűnik, a Robin Hood-történetből jól ismert angliai Sherwoodi erdőt is megszállja a technológia.
 
A Nottinghamshire-i megyei tanács új terve alapján robotkutyák és 5G érkeznek a helyszínre – mindezzel a látogatói élményt javítaná a testület. sherwoodi_erdo_1
 
Az erdőben végeznek némi technológiai átalakítást: nem fognak hiányozni az internetről vezérelt drónok, az 5G képességek és a robotkutyák sem. Olvasd el: Három robot segíti az erdők rehabilitációját
 
A Sherwoodi erdő az újításokkal a világ első 5G-vel összekapcsolt erdeje lesz.
 
A tanács reményei szerint az erősebb jellel több egyedi élményt kínálhatnak az ide látogatóknak, beleértve a kiterjesztett valóság-headset használatát és egy magával ragadó Robin Hood-film megtekintését.
 
Miközben azonban z 5G hálózatot arra használják majd, hogy a látogatók jól szórakozzanak az erdőben, a drónok és a robotkutyák valószínűleg a környezetkutatásban fognak tevékenykedni. Olvasd el: Földeken teljesít szolgálatot a robotkutya
 
A robotebek ugyanis megközelíthetetlen területekről is képesek gyűjteni adatokat, hogy az erdei környezet egészségi állapotának figyelemmel kísérését és felmérését segítsék.
 
A kísérlet – amely egyébként az erdő körüli területre is kiterjed, beleértve a Rufford Abbey-t – körülbelül 10 millió fontba (több mint 425 millió forintba) kerül, melyet részben a kormány Rural Connected programjából finanszíroztak.
 
A projekt megvalósítása várhatóan 25 hónapig tart majd, de Keith Girling, Nottinghamshire megyei tanácsosa biztos abban, hogy fontmilliókat vonz majd az idegenforgalomnak.
 
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.