2021. 09. 10. - 11:00

6G internetet vezetne be alapítása helyén egy angol cég

6G internetet vezetne be alapítása helyén egy angol cég

Saját „szülővárosában” terjesztene ki nagysebességű internetszolgáltatást az angol Burnley vállalat: Simonstone a jelek szerint már készülhet arra, hogy egyedülálló módon korábban lesz 6G-je.

A Burnley internetszolgáltató vállalat 6G Internet-projektje keretében javítaná alapítási helye, az angliai Simonstone város hálózat-hozzáférését - nagy sebességű, szélessávú kapcsolatokkal, saját innovatív technológiája segítségével.
 
A simonstone-i székhelyű cég nem rest befektetni a hálózat bővítésébe, hogy az üzleti vállalkozásoknál és az otthonokban is magas minőségű, gyorsabb szélessávú internet-sebességet élvezhessen mindenki.
 
A hálózat a Burnley 6G Internet saját légszálas technológiáját használja, s lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 100 Mbps (megabit/másodperc) sebességet fogadjanak saját háztartásukban. Olvasd el: Megdöntik az internet sebességrekordját a japán kutatók
 
A 6G Internet jelenleg távíróoszlopokat telepít Burnley-be és környékére, s a szolgáltatás várhatóan az elkövetkező hónapokban indulhat. A hálózat gigabites, így az internet sebesség-növekedésével az infrastruktúra frissítésére nincs szükség.
 
Phil Walker, a Burnley 6G Internet igazgatója elmondta: fontos lépés ez a vállalkozás szülővárosa számára.
 
„Burnley egyes részei még mindig rossz netkapcsolattal küzdenek. Ez a véleményünk szerint elfogadhatatlan egy olyan időszakban, amikor egyre többen támaszkodnak az internetre, hogy otthonról dolgozhassanak” – fejtette ki a vezető.
 
Hozzátette: a 6G Internet elkötelezett amellett, hogy javítsa azon közösség életét, akiket kiszolgálnak, ők pedig nagy örömmel telepítik saját hálózatunkat Burnleyben és környékén.
 
6G szolgáltatást nyújt alapítóhelyének az angol Burnley cég
6G szolgáltatást nyújt alapítóhelyének az angol Burnley cég
 
A lakók már szemtanúi lehettek, ahogyan a munkatársaik oszlopokat telepítenek száloptikai kábeleinkkel a környékükön. Várják, hogy elérhetővé váljon a szolgáltatás, így sokkal többen élhetnek majd a gyorsabb, olcsóbb internet előnyeivel.
 
A Burnley vállalkozás már több mint 1000 otthonnak nyújt internetszolgáltatást Blackburnben, maga tervezte és építette saját hálózatát, tehát nem függ más felektől - például a távközlési szolgáltatóktól.
 
A technológia a föld felett van, távíróoszlopokhoz rögzített száloptikai kábeleket használnak, nem rézkábeles hálózatot, mint a piaci riválisaik. Olvasd el: Sikeres 6G-adatátvitelt mutatott be az LG is
 
Az innovatív megközelítés lehetővé teszi a Burnley 6G Internet számára, hogy kiváló minőségű szélessávú szolgáltatást nyújtson - anélkül, hogy várakoznia kellene, vagy problémákkal szembesülne az utak feltárása és a kábelek fektetése kapcsán.
 
Az ügyfeleknek egyébként nincs szükségük vezetékes telefonra, hogy a 6G interneten keresztül hozzáférjenek a hálózathoz. A szolgáltatást az oszlopokról a háztetőkre szerelt vevőkészülékre továbbítják, amely hozzáférést biztosít a 100 Mb/s sebességű kapcsolathoz.
 
„Hálózatunkat sokkal gyorsabban és könnyebben lehet kezelni, így nincs szükség arra, hogy utakat ássunk fel. Blackburnben már több mint ezer otthonnak nyújtunk szolgáltatást, s terveink szerint a jövőben Lancashire más részeire is terjeszkedhetünk – mondta Phil Walker.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.