2021. 09. 23. - 10:30

Dél-Korea ötéves projekt keretében fejleszti a 6G-t

Dél-Korea ötéves projekt keretében fejleszti a 6G-t

Tetemes összeget fektet a 6G fejlesztésébe Dél-Korea: 193 millió dolláros ötéves projektet mutat be. Célja elsőként kereskedelmi forgalomba hozni az új mobilkommunikációs hálózatot.

Gőzerővel halad a 6G-kutatás és fejlesztés. A közelmúltban Dél-Korea mutatta be ötéves projektjét, melynek során az alaptechnológiákat fejleszti a 6G távközlési technológia előrelépése érdekében.
 
A kormány 220 milliárd wont fektet be a projektbe, mely nagyjából 193 millió amerikai dollárnak felel meg.
 
Az AjuDaily jelentése szerint Dél-Korea azért fokozza erőfeszítéseit a területen, hogy együttműködjön az
Egyesült Államokkal. Célja, hogy 2028-ra a világon elsőként valósítsa meg a 6G mobilkommunikáció kereskedelmi forgalomba hozatalát. Olvasd el: Kína vezeti a 6G-rohamot
 
6G-fejlesztés - Dél-Korea bemutatta ötéves projektjét
6G-fejlesztés - Dél-Korea bemutatta ötéves projektjét
 
A befektetést egy 6G stratégiai találkozón jelentették be, ahol szakértők, vállalati tisztviselők és kormányzati tisztviselők vettek részt.
 
„Mivel a digitális innováció alapja a következő generációs mobilhálózat, bátor és kihívásokkal teli szerepet kell játszanunk közösen abban, hogy vezető szerepet tölthessünk be a 6. generációs korszak nemzetközi piacán, tapasztalatainkra és a hálózat területén a know-how-ra támaszkodva” – fejtette ki Lim Hye-sook információs és kommunikációs technológiai miniszter.
 
A befektetéssel kapcsolatos jelentésből az is kiderül: a 6G hálózat csak akkor értékesíthető, ha kombinálva van a földi, nagyteljesítményű hálózat és a műholdas kommunikáció. Olvasd el: Nem hátrál meg 6G-terveiben a Huawei
 
A kutatók egyébként szorgalmazták a 6G-vel kapcsolatos technológia korai fejlesztését is - miközben a vállalatok kutató szervekkel teremtettek kapcsolatot a 6G alaptechnológiák biztosítása érdekében.
 
A Dél-Koreai Elektronikai és Távközlési Kutatóintézet (ETRI) kijelentette: már dolgozik a terahertz (THz) frekvenciasávon, mely potenciálisan módot adhat arra, hogy megfeleljen a 6G-s terabit/másodperc adatátviteli sebesség követelményeinek.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.