2021. 09. 20. - 11:55

Kína vezeti a 6G-rohamot

Kína vezeti a 6G-rohamot

Miközben a világ még igencsak az átmenet fázisában tart az 5G hálózattal kapcsolatban, már javában zajlanak a következő mobilhálózatok technológiai szabványának törekvései. Kínával az élen.

Tény, hogy a világ jelenleg még csak az átmenet fázisában van az 5G hálózat kialakítása terén – régóta tartanak azonban a már következő mobilhálózatok technológiai szabványának kutatásai, törekvései – azaz a 6G-é.
 
A Samsung által kiadott dokumentum alapján ahhoz, hogy az új szabvány készen álljon a kereskedelmi forgalomba hozatalra, 10 évre van szükség – tekintve, hogy az 5G esetében is elértük a 8 esztendőt.
 
A technológiai óriás a 2028-at vagy 2030-at látja lehetséges bevezetési dátumként a 6G esetében, kiemelve a haladás sürgős szükségességét. Olvasd el: Nem hátrál meg 6G-terveiben a Huawei - az amerikai chiptilalom ellenére sem
 
Már tartanak a következő mobilhálózatok technológiai szabványának kutatásai, törekvései
Már tartanak a következő mobilhálózatok technológiai szabványának kutatásai, törekvései
 
A Samsung dokumentuma rámutat arra is, ki áll ezen verseny élén. Az új törekvéseket egyértelműen Kína vezeti.
 
A Nikkei Asia közzétette a Cyber ​​Creative Institute intézet adatait, melyek a 2021 augusztusában fennálló állapotokat mutatják. Ennek alapján a nagyjából 20 ezer, 6G-vel kapcsolatos szabadalmi bejelentés 40,3 százaléka ettől az ázsiai szuperhatalomtól származik.
 
Nincs nagy lemaradásban mögötte az Egyesült Államok sem, az alkalmazás-bejelentések 35,2 százalékával. Olvasd el: 6G-tesztparkká alakít egy negyedet a Purdue Egyetem
 
A Samsung hazája, Dél-Korea ötödik helyen áll 4,2 százalékkal – ha a sorba az európai országok alkalmazásait is beveszik.
 
Európa a szabadalmi bejelentések 8,9 százalékát tudhatja magáénak, Japán a 9,9 százalékát. A még versenyben levő „többiek” kategória csak 1,5 százalékot tesz ki. Olvasd el: Beszáll a 6G-versenybe Japán
 
Az intézet egyébként a 9 magos 6G technológia - köztük a kommunikáció, a kvantumtechnika, a bázisállomások és a mesterséges intelligencia - szabadalmi kérelmeit értékelte.
 
A 6G várhatóan tízszer gyorsabb lesz, mint az 5G.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.