2022. 09. 02. - 11:20

Élen a Nokia a 6G egyeztetések terén

Élen a Nokia a 6G egyeztetések terén

Saját bevallása szerint ő vezeti a 6G-vel kapcsolatos egyeztetéseket az Egyesült Állomokban. A Nokia azt is felfedte, hogy a technológia várhatóan 2030-ra érkezik meg.

A Nokia állítása szerint vezeti a 6G-vel kapcsolatos párbeszédet az Egyesült Államokban. A vállalat megerősítette, hogy a technológia várhatóan 2030-ra érkezik meg.
 
Amerikában kiválasztották a céget, amelynek kezébe kerülhet a vezetés a spektrum, a mesterséges intelligencia-natív légi interfész, a hálózat mint szenzortechnológia, az extrém csatlakozási lehetőségek, a biztonság, valamint a kognitív és speciális architektúrák körébe tartozó, jelentős 6G kezdeményezések terén.
 
Pekka Lundmark, a Nokia vezérigazgatója 2022 elején elmondta, hogy a 6G bevezetését az évtized végére tervezik. Olvasd el: A Nokia vezeti a német 6G-projektet
 
Élen a Nokia a 6G egyeztetések terén
Élen a Nokia a 6G egyeztetések terén
 
Mivel a világ az 5G-ben rejlő lehetőségeket még nem ismerte fel teljesen, a 6G nyújtotta lehetőségek pontos meghatározása és hatóköre egyelőre nem világos.
 
A Nokia szerint a jövőbeli 6G hálózatok a ma létezőktől „rendkívül eltérő” tervezetet használnak majd. Az új 6G architektúra a fenntarthatóságot, a nyitottságot, a digitális befogadást, a magánéletet és a bizalmat emeli majd ki a sebesség, a kapacitás és a késleltetés mutatói mellett, amelyek napjainkban kulcsfontosságúak.
 
A 6G sokkal több lesz, mint egy nagy kiterjedésű hálózati megoldás - reprodukálja a dedikált kábelek késleltetési idejét és megbízhatóságát, hogy lehetővé tegye az alhálózatok új osztályát, amelyek „láthatatlan vezetékeket” fognak tartalmazni – ezek kötik majd össze az élet szempontjából legkritikusabbnak számító szolgáltatásokat a speciális alhálózatokban. 
 
A Nokia szerint ez a „hajtóerő” a szabványügyi testületekben az 5G rendszerarchitektúrák meghatározásában, s továbbra is ez adja a lendületet a 6G architektúra tervezésében.
 
A cég 2021 januárjában jelentette be, hogy ő lett a Hexa-X projekt vezetője. Utóbbi az Európai Bizottság 6G kiemelt kezdeményezése a következő generációs hálózatok kutatására, melyet a Horizont 2020 kutatási és innovációs program finanszíroz. Olvasd el: Fejlett 5G és 6G a célja a Nokia és az LG összefogásának
 
Az év elején pedig megerősítették, hogy együttműködést terveznek a dél-koreai LG Uplus szolgáltatóval annak feltárására, miként használható fel a meglévő infrastruktúra a 6G projektekhez.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.