2021. 11. 12. - 10:30

A 6G-nek hatalmas sávszélességre van szüksége

A 6G-nek hatalmas sávszélességre van szüksége

A spektrum a jövő hálózatainak legfontosabb összetevője lesz - minél alacsonyabb a frekvencia, annál jobb – jelentette ki a China Mobile 6G-ért felelős vezetője a közelmúltban.

Hatalmas sávszélességre van szüksége a 6G-nek – szögezte le a China Mobile 6G-ért felelős vezetője, aki a brooklyni 6G Summit előadásában emelte ki, hogy a spektrum a jövő hálózatainak legfontosabb összetevője lesz. Azzal érvelt, hogy minél alacsonyabb a frekvencia, annál jobb.
 
Liu Guangyi elmondta: az országos lefedettség az új technológia népszerűsítéséhez igen fontos lesz az üzemeltetők számára.
 
Javaslata szerint a korai telepítésekhez az üzemeltetőknek több mint 500 MHz-es összefüggő spektrumra van szükségük a 10 GHz alatti sávokban. „Ha el tudjuk ezt érni, az nagyon előnyös lesz a versenyképes 6G hálózatok kiépítésében”. Olvasd el: Kína vezeti a 6G-rohamot
 
A 6G-nek hatalmas sávszélességre van szüksége
A 6G-nek hatalmas sávszélességre van szüksége
 
Megjegyezte, hogy ezt természetesen mmWave és terahertz spektrummal kell támogatni, amelyek igény szerint ki- és bekapcsolhatók.
 
„Ily módon nemcsak az energiafogyasztást tudjuk minimalizálni, hanem a különböző webhelyek közötti eltéréseket is, valamint javíthatjuk a felhasználói élményt” – fogalmazott a szakember.
 
A műholdas lefedettség a drónok és autonóm repülőgépek földi hálózatának kiegészítéseként igen lényeges lesz. Liu Guangyi felvázolt egy integrált űr-levegő-föld hálózatot, mely támogatja a konvergens hozzáférési technológiákat. Olvasd el: 6G - Két fontos kihívás még nem megoldott
 
A China Mobile szolgáltatásalapú architektúra bevezetésén dolgozik a rádiós hozzáférési hálózatokban (RAN), hogy csökkentse az új szolgáltatások és hálózati funkciók piacra jutásának idejét – hangsúlyozta a vezető.
 
A kínai kormány 2021 elején felvázolta a 6G fejlesztés felgyorsítását, az IMT-2030 (6G) Promotion Group csoporton keresztül, mely hasonló az 5G fejlesztést koordináló IMT-2020 (5G) Promotion Group-hoz.
 
Az iparág szereplői ugyanakkor arra számítanak, hogy a technológia bevezetése legfeljebb 2030-ban történhet meg.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.