2022. 09. 20. - 13:00

Íme az alapvető különbség az 5G és a 6G között

Íme az alapvető különbség az 5G és a 6G között

Mostanában egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy a 6G az elkövetkező években megvalósul. Bár sok dolog még bizonytalan körülötte, egy biztos: túlszárnyalja a mobilkapcsolatot és háromszor gyorsabb lesz, mint az 5G.

Egyre gyakrabban keringenek az interneten információk a 6G jövőbeni érkezéséről. A források szerint a 6G a következő években megvalósul.
 
Jelenleg még csak készül. Egy biztos, hiszen számos előrejelzés leírta már: meg fogja ugrani a mostani mobilkapcsolatot és háromszor gyorsabb lesz, mint az 5G.
 
A 6G-vel kapcsolatban az utóbbi 1-2 évben rengeteg a fejlemény és nagyon sok információ található meg. Tény, hogy felváltja majd az 5G-t, de egyelőre nem működő technológiáról van szó. Olvasd el: 6G 2030-ig? Ilyen élvonalbeli technológiák kellenek hozzá
 
Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy a 6G az elkövetkező években megvalósul
Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy a 6G az elkövetkező években megvalósul
 
A kutatási szakaszban van, a kísérleti projekt a következő években fog megjelenni. A legtöbb távközlési vállalat erre koncentrál, s jelenleg arra törekszik, hogy jobb 5G-kapcsolatot biztosítson ügyfelei számára szerte a világon. Olvasd el: Most még percek alatt feltörhető a 6G technológia
 
Mikor jelenne meg?
 
A jelentések és források szerint az Ericsson vezetője, Erik Ekudden 2019 júliusában az MWVC 2019 sanghaji rendezvényen úgy fogalmazott, „kicsit túl korai még a 6G-ről beszélni”. Majd 2022 decemberében a Verizon műszaki igazgatója, Kyle Malady azt mondta: „Nem igazán tudom, mi az a 6G.” 
 
Ez valóban arra utal, hogy a 6G jelenleg a kutatási fázisban van. Egyes források szerint ez 5-6 évig tarthat.
 
Más jelentések alapján a Huawei alapítója, Ren Zhengfei még 2019 szeptemberében azt mondta a CNBC-nek, hogy a 6G valós beindításához legalább tíz év kell. Az ABI Research közzétett egy jelentést, mely szerint 2028-ban és 2029-ben sor kerülne a korai kereskedelmi bevezetésre.
 
6G vs. 5G
 
Jelenleg nem tudni, mennyire lesz gyors a 6G; a becslések szerint azonban jóval gyorsabb lesz, mint az 5G és mint egy mai normál internetkapcsolat. Olvasd el: 
 
A szakértők számításai szerint a 6G másodpercenként 1 TB-os, vagy legalább 8000 gigabites sebességet kínál majd.
 
Egyes források szerint ez a sebesség néhány másodperc alatt képes lesz nagyfelbontású filmek letöltésére. Jelenleg csak a nagyobb sebességre számíthatunk, a pontos sebesség és minden más minden bizonnyal akkor derül majd ki, ha bevezetik ezt a mobilkommunikációs hálózatot.
 
A 6G nagyon alacsony késleltetéssel és alacsony ping-eléssel rendelkezik a kapcsolódás során.
 
Egyes jelentések arra is utalnak, hogy a 6G teljesen vezeték nélküli lesz. Vannak, akik szerint decentralizált hálózaton keresztül antennaként működő eszközöket használ majd és nem egyetlen hálózatüzemeltető irányítása alatt lesz.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.