2021. 07. 15. - 11:45

Optimális szolgáltatást támogató technológiák kombinációja lesz a 6G

Optimális szolgáltatást támogató technológiák kombinációja lesz a 6G

Bár sok minden még ismeretlen azt illetően, mi jön az 5G után, 2021 második felében jelentős előrelépés történt ezen a téren - több meghatározó téma merült fel a 6G hálózattal kapcsolatban.

Miközben még számos dolog nem ismert azzal kapcsolatosan, mekkora fejlődés érkezik az 5G bevezetését követően, az elmúlt 6 hónapban komoly előrelépések történtek e témakörről való gondolkodásban.
 
A 6GWorld weboldal számos beszélgetés, webes szeminárium és esemény – például az általa létrehozott 6GSymposium - kapcsán állítja: az emberek gondolkodásában számos előremutató dolog van kialakulóban. 6G vezeték nélküli internet - mi ez pontosan és mikorra várható?
 
Azt mindenki világosan látja, mennyire radikálisan mássá kell válnia a távközlési ágazatnak, s mennyire másként kell majd végezni dolgokat, annak érdekében, hogy megfelelően teljesítsen üzleti téren és a társadalom, a környezet számára megfelelő módon egyaránt.
 
Optimális szolgáltatást támogató technológiák kombinációja lesz a 6G
Optimális szolgáltatást támogató technológiák kombinációja lesz a 6G
 
A távközlési környezet szinte minden aspektusát mikroszkóp alá helyezhetnénk. Íme néhány lehetőség, amelyek egyre inkább kihatnak majd a távközlési iparra a következő néhány évben.
 
Bármi legyen is a 6G, az valószínűleg az optimális szolgáltatásnyújtást támogató technológiák kombinációja lesz, különböző kontextusokban.
 
A 6G hálózat általános definícióinak egyike a „jelenlét mindenütt”, vagyis a szolgáltatásokhoz való hozzáférés képessége, bárhol is legyünk.
 
Ehhez különféle hozzáférési technológiai megoldásokra lesz szükség: műholdas rendszerekre, ha kívül esik valaki a „rendszeres” lefedettségen; nagyfrekvenciás és nagy kapacitású szolgáltatásokra a forgalmas területeken; beltérbe WiFi és új rádiótechnológiák, esetenként ad-hoc vegyes hálózatok, illetve vezetékes szélessávú szolgáltatások számára; sőt, potenciálisan szükség lehet az eszközök, implantátumok és érzékelők helyi hálózatára is. Olvasd el: 6G - A "hatalomátvétel" csak 2030-ra várható?
 
Ennek megvalósításához kétségtelenül az új és a meglévő technológiai képességek összekapcsolása kellene, valamint zökkenőmentes platform a szolgáltatásnyújtáshoz. Olyan technológia kell, amely képes megérteni, felmérni a helyi szituációt és meghatározza az ügyfél szolgáltatásainak leghatékonyabb módját.
 
A szolgáltatások és a forgalom kezeléséhez kulcsfontosságú ez a „gondolatokkal teli” intelligencia. E szolgáltatások meghatározzák – illetve meg kell határozniuk - a szállításukhoz használt hálózatok jellegét.
 
Ez pontosan a mai paradigma ellentéte – napjainkban ugyanis a hálózatok korlátai határozzák meg, milyen szolgáltatásokat lehet hatékonyan alkalmazni.
 
A cikket folytatjuk.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.