2022. 10. 17. - 12:00

Kikövezi az utat a 6G felé a Nokia és a Vodafone

Kikövezi az utat a 6G felé a Nokia és a Vodafone

Összefog a Nokia és az Új-Zélandi Vodafone - Célja, hogy felgyorsítsa a hálózati innovációt, az 5G-Advanced és a 6G segítségével.

Nagy bejelentést tett a Nokia: aláírt egy innovációra összpontosító szándéknyilatkozatot az Új-Zélandi Vodafone-nal. Célja, hogy együttműködjön új alkalmazások és szolgáltatások fejlesztésében, melyeket a Nokia fejlett mobilhálózati technológiájának képességei lehetővé tettek.
 
Az együttműködési megállapodás - amely a két szervezet új-zélandi együttműködésének 30. évfordulója alkalmából jött létre - a Vodafone kiterjedt 4G/5G hálózatának lehetőségeinek felgyorsítására összpontosít, emellett az 5G-Advanced (fejlett 5G) és a 6G hálózatok képességeinek feltárására.
 
A két vállalat közösen fekteti erőforrásait technológiai validációba, demókba és tereppróbákba, melynek révén valóra válhat a fejlett hálózatok innovációjának további ösztönzése, a  kereskedelmi lehetőségek és jövőbeli felhasználási lehetőségek fejlesztése – kezdve a hálózatszeleteléstől és a magánhálózatoktól az ipari automatizálásig, mesterséges intelligenciáig, gépi tanulásig, no meg az élvonalbeli számítási és 6G-kompatibilis jövő megvalósításáig. Olvasd el: Nokia: A 6G egyesíti majd a fizikai és digitális világot
 
Kikövezi az utat a 6G felé a Nokia és a Vodafone
Kikövezi az utat a 6G felé a Nokia és a Vodafone
 
Az együttműködésnek köszönhetően Új-Zéland a hálózati technológia globális fejlődésének élvonalában marad, ami lehetővé teszi számára, hogy kulcsszerepet játsszon annak kialakításában, miként alkalmazzák a technológiák következő generációját a gazdaság és a környezet, valamint az emberek életének javítására. Olvasd el: 6G - Több százmilliárd csatlakoztatott eszköz lesz 2030-ra
 
„A Nokia büszke 30 éves múltjára. A Vodafone segítségével a világ legjobb mobiltechnológiáját hozta el Új-Zélandra, legutóbb pedig a Vodafone világszínvonalú 5G hálózat létrehozásában segített. Ez az együttműködés megnyitja az utat az 5G-Advanced és végső soron a 6G felé” – mondta Tommi Uitto, a Nokia mobilhálózatokért felelős elnöke.
 
Hozzátette: Új-Zéland virágzó és dinamikus telekommunikációs környezettel rendelkezik, amely tökéletes hátteret biztosít az úttörő innovációhoz – olyan innovációhoz, amely hihetetlen előrelépést tesz majd lehetővé az összekapcsolhatóság, a szolgáltatások és a kapcsolódó digitális átalakulás terén.
 
„A Vodafone-nál segítünk ügyfeleinknek, hogy megélhessék a technológia varázsát, ehhez azonban gyors, megbízható kapcsolatra van szükségük. Sokat fektettünk be a Nokiával közös 4G és 5G hálózatokba, a most bejelentett innovációs együttműködés pedig egy nagyszerű következő lépés” – mondta Tony Baird, az Új-Zélandi Vodafone nagykereskedelmi és infrastrukturális igazgatója. Olvasd el: 6G - a Nokia szerint a jövőben nem az okostelefon lesz a leggyakoribb interfész
 
Megjegyezte: azzal, hogy folyamatosan az innovációra összpontosítanak – és átadják az Aotearoa vezető technológiáját és szakértelmét – segítenek rövid távon felismerni a fejlett mobilhálózatokban rejlő hatalmas lehetőségeket az új-zélandi vállalkozásoknak, az iparnak és az embereknek, miközben hosszú távon és eltökélten a 6G jövője felé haladnak.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.