2022. 08. 30. - 11:40

Közös kutatás kell a jövő 6G rendszereinek fejlesztéséhez

Közös kutatás kell a jövő 6G rendszereinek fejlesztéséhez

A kormányok világszerte nagy érdeklődést mutatnak a 6G kutatás beindítása iránt – állítja a Keysight Technologies, amely az együttműködés fontosságát hangsúlyozza.

Világszerte komoly az érdeklődés a kormányok részéről a 6G kutatás beindítása iránt – vélekedik a Keysight Technologies.
 
Bár az 5G globális elterjedése jelentős előrehaladást mutat, a 3GPP 17. és 18. kiadása pedig minden bizonnyal fejlettebb 5G-alkalmazásokat és használati eseteket tesz lehetővé az elkövetkező években, számos szolgáltató, szállító, egyetem és más technológiai cég már részt vesz a regionális 6G kutatási kezdeményezésekben.
 
Közülük néhány már publikált előzetes koncepcióival fehér könyvet – azaz olyan dokumentumot, amely egy adott témában egy szervezet hivatalosnak tekinthető véleményét fogalmazza meg - a még nem szabványosított 6G technológiákról. Olvasd el: Fejlett 5G és 6G a célja az LG és a Nokia összefogásának
 
Világszerte komoly az érdeklődés a kormányok részéről a 6G kutatás beindítása iránt
Világszerte komoly az érdeklődés a kormányok részéről a 6G kutatás beindítása iránt
 
Jelenleg a Next G Alliance Észak-Amerikában, a FutureForum Kínában, a 6G-IA Európában, a 6G Forum Koreában, illetve a Beyond 5G Promotion Consortium Japánban azok a vezető szervezetek,  amelyek a jövő 6G rendszereinek kutatási szakaszán dolgoznak. 
 
A kormányok világszerte nagy érdeklődést mutatnak a 6G kutatás beindítása és a különböző kutatótestületek összefogása iránt – mondta Sarah LaSelva, a Keysight Technologies 6G marketing igazgatója. Olvasd el: Újabb szövetség fókuszál a 6G-re
 
„Eddig ezek az együttműködések nagyrészt sikeresek voltak abban, hogy összehozzák az ökoszisztéma minden részéről érkező kutatókat. Készülnek a csoportok fehér könyvei, amelyek harmonizált képet adnak arról, mire kell a 6G-nek összpontosítania a sikerhez, ami előrelépést jelent az 5G-hez képest. Kormányzati finanszírozású projektek is megjelennek, számos finanszírozási módszerrel, együttműködve az iparral és a tudományos élettel. Azt még korai lenne megmondani, vajon sikeresek lesznek-e a projektek, de jelenleg ez előrelépésnek tűnik” – fogalmazott LaSelva.
 
„A tudományos intézmények létfontosságú szerepet játszanak a 6G lehetőségeinek feltárásában. Fontosnak tartjuk, hogy már most bekapcsolódjunk és lehetővé tegyük a bomlasztó és produktív kutatási területeket, hogy elképzeléseik megvalósuljanak a formális szabványok meghatározása előtt” – jegyezte meg Ian Wong, a Viavi Solutions rádiófrekvenciás és vezeték nélküli architektúrájáért felelős igazgatója.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.