2022. 08. 04. - 10:40

Új központot támogat a 6G fejlesztéséhez a Pentagon

Új központot támogat a 6G fejlesztéséhez a Pentagon

Az amerikai védelmi minisztérium egy új technológiai központ finanszírozásához nyújt segítséget, amely a következő generációs kommunikációs technológiára összpontosít.

Új technológiai központ létrehozásához nyújt segítséget az amerikai Pentagon. A védelmi minisztérium a 6G kommunikációs technológiára koncentrálva támogatja a fejlesztést.
 
Az Open6G néven ismert projekt a Pentagon Innovate Beyond 5G (IB5G) programjának része, a high-tech hálózati képességek következő generációját kívánja népszerűsíteni.
 
A védelmi minisztérium sajtóközleményében ipari és egyetemi együttműködési erőfeszítésként jellemezte az Open6G-t, melynek célja a 6G rendszerekkel kapcsolatos kutatások beindítása a nyílt rádió-hozzáférési hálózatokon (Open RAN).
 
„Az Open6G a védelmi minisztérium központjaként szolgál majd a megbízható fejlesztések készítéséhez, teszteléséhez és integrálásához, támogatva a 6G technológiai célokat követő iparági és szövetségi kormány NextG ökoszisztémát” – áll a Pentagon közleményében, amely 1,77 millió dolláros összeggel segíti a projekt finanszírozását.
 
Az új csomópont kezelésével a Northeastern Egyetem Kostas Kutatóintézetét bízták meg a Hadsereg Kutatólaboratóriumával kötött együttműködési megállapodás révén. A műszaki munkának a védelmi minisztérium szerint az egyetem Vezeték nélküli Dolgok Internete Intézet (Institute for Wireless Internet of Things) ad otthont. Olvasd el: Újabb szövetség fókuszál a 6G-re
 
Új központot támogat a 6G fejlesztéséhez a Pentagon
Új központot támogat a 6G fejlesztéséhez a Pentagon
 
A Pentagon az elmúlt években számos 5G kísérleti projektet és kísérletet kezdeményezett katonai bázisokon, abban a reményben, hogy a technológia jobb katonai képességeket eredményez majd olyan területeken, mint a kibővített/virtuális valóság a küldetések tervezésében és kiképzésében, „intelligens raktárak” a logisztikában, valamint megosztott irányítás és irányítás. Olvasd el: Fejlett 5G és 6G a célja a Nokia és az LG összefogásának
 
A részleg azonban célzott beruházásokkal is megpróbál segíteni a rendszerek következő generációjának megalapozásában.
 
„A Pentagon számára létfontosságú érdek az 5G-NextG vezeték nélküli technológiák fejlesztése és a koncepcióbemutatók – mondta Sumit Roy, az IB5G programigazgatója. - Ezek az erőfeszítések a köz- és a magánszektor együttműködésén keresztül végzett folyamatos befektetéseinket jelentik, a kritikus Beyond 5G technológia lehetővé tételére irányuló kutatás-fejlesztés terén, amelyek szükségesek a nagy teljesítményű, biztonságos és rugalmas hálózati műveletek megvalósításához a jövőbeli katonák számára.”
 
A védelmi minisztérium egyébként kiemelt újabb IB5G program kezdeményezéseket is közleményében: például egy új spektrumcsere biztonsági és skálázhatósági projektet a Zylinium Research-el, amely a dinamikus spektrumkiosztási technológia kiaknázására összpontosít, illetve a „Massive Multi-Input/Multi-Output (MIMO) MHz-ről GHz-re” projektet a Nokia Bell Labs-el együtt, hogy olyan technológiákat tárjanak fel, amelyek lehetővé teszik a MIMO technológia skálázását a különböző sávokon és sávszélességeken, a rugalmasság és a vezeték nélküli taktikai kommunikáció áteresztőképességének növeléséhez.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.