2022. 09. 27. - 11:25

Kulcsfontosságú a 6G India számára a vezető pozícióhoz

Kulcsfontosságú a 6G India számára a vezető pozícióhoz

Szakértők szerint a 6G korai kutatás-fejlesztése döntő fontosságú India számára, hogy megszerezze a vezető pozíciót a világon.

Miközben India az 5G bevezetésére készül már 2022 októberében, az iparági szakértők tanácskozásán a napokban Újdelhiben elhangzott: a 6G-vel kapcsolatos kutatás és fejlesztés döntő fontosságú az ország számára, ha globálisan vezető pozíciót szeretne szerezni.
 
A 6G a fizikai és a virtuális, az összekapcsolt és a hiper-összekapcsolt világ, az univerzum és a metaverzum, a valós és a szürreális konvergenciájáról szól.
 
„Legyen szó Finnországról, Japánról, Dél-Koreáról, Kínáról, az Egyesült Államokról vagy Indiáról, az egész világon paradigmaváltást indított el a 6G ötlete a különböző kutatási tevékenységek elősegítése terén, hogy a digitális technológia új generációját bevezessék és 2030-ra valósággá váljon” – mondta T.V. Ramachandran, a Broadband India Forum (BIF) elnöke. Olvasd el: A 6G a holnap olaja - Nagyobb sebességre kapcsol India
 
Kulcsfontosságú a 6G India számára a vezető pozícióhoz
Kulcsfontosságú a 6G India számára a vezető pozícióhoz
 
„Ezen 6G összefoglaló célja, hogy hasznos információkat nyújtson a jövőbeli kötelezettségvállalások és előrelépések meghatározásához, amelyeket a 6G területén globális kompetenciák és vezető szerep megszerzése érdekében kell megtennünk” – jegyezte meg az elnök a 6G: jövőkép és perspektívák című előadás során.
 
A különböző érdekelt felek - köztük K. Rajaraman, a Digitális Kommunikációs Bizottság (DCC) elnöke és a Távközlési Minisztérium (DoT) titkára, valamint vezető szakértők - arról vitatkoztak, miként működnek majd várhatóan a 6G hálózatok a konvergens fizikai és digitális világ szöveteként, intelligencia, korlátlan csatlakoztathatóság és teljes szinkronizálás szolgáltatásával.
 
A szakértők hangsúlyozták, hogy a hálózatok, eszközök, folyamatok, rendszerek digitális ikerpárjai nagyléptékben találkoznak, a holografikus telejelenlét pedig a munka és a társadalmi interakció normájává válik.
 
Narendra Modi miniszterelnök 2022 szeptemberében jelentette be: az indiai kormány arra készül, hogy az évtized végére elindítsa a 6G szolgáltatást az országban. Olvasd el: Megerősítette India, az évtized végére bevezetné a 6G-t
 
A 6G az előrejelzések szerint egy dezaggregált, virtualizált és méretezhető hálózat lesz - kisebb hálózati funkciókból áll majd, granulált funkcionalitással, amely lehetővé teszi az alkalmazás-specifikus protokollfeldolgozást.
 
A 24 GHz-től 52 GHz-ig terjedő milliméteres hullám-frekvenciasávokat, melyeknek az 5G úttörője - és valószínűleg hamarosan 100 GHz-re is kiterjesztik azokat - természetesen a 6G fogja használni.
 
A BIF szerint a 7-24 GHz-es tartomány 6G-re is alkalmazható a fejlett megosztási mechanizmusok használatával.
 
„A 6G rendszerben várhatóan fokozott figyelmet fordítanak az energiafogyasztásra és az energiatakarékos technikákra. Ezek a rendszerek valószínűleg független, gyártó-agnosztikus tesztelést és validálást is igényelnek majd” - mondták a szakértők.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.