2022. 09. 29. - 11:20

Maximalizálná a Nova az 5G és 6G hálózatok potenciálját

Maximalizálná a Nova az 5G és 6G hálózatok potenciálját

Meghirdette a legjobb kutatási projekt díját a Nova vezető délkelet-európai távközlési és médiaszolgáltató. A cél a következő generációs 5G és 6G hálózatok potenciáljának maximalizálása.

Innovatív Európai Uniós kutatási projekteket vezet és koordinál az Evolved 5G és 6G szolgáltatásokkal kapcsolatban a Nova, vezető délkelet-európai távközlési és médiaszolgáltató, a United Group tagja.
 
A szolgáltató három európai uniós kutatási projekt, a FIDAL, az ACROSS és az ADROIT-6G részére hirdetett díjat, azért, hogy olyan architektúrákat és platformokat fejlesszenek ki, amelyek elősegítik az evolúciót és az alkalmazásokat - a következő generációs hálózatok nyújtotta új képességek kihasználásával.
 
A kutatási projektek várhatóan a következő 4 esztendőben valósulnának meg. A cél a következő generációs 5G és 6G hálózatok potenciáljának maximalizálása.
 
A projektek az Európai Unió társfinanszírozásával valósulnak meg a Horizon Europe keretében, olyan innovatív partnerek részvételével, mint a Telenor, Telefonica, Nokia, Ericsson, Airbus, Patras Egyetem, a P-NET vagy az I.T.E. Olvasd el: Így lépne kölcsönhatásba a 6G a jelenlegi infrastruktúrával
 
Maximalizálná a Nova az 5G és 6G hálózatok potenciálját
Maximalizálná a Nova az 5G és 6G hálózatok potenciálját
 
A FIDAL célja az Evolved 5G szolgáltatások és hálózatok kutatásának vezetése, a nyílt architektúrák népszerűsítése és a nagyszabású infrastruktúrákkal való kísérletezés, Görögországban, Norvégiában és Spanyolországban. Olvasd el: 
 
A projekt kiaknázza az Evolved 5G hálózatok új képességeit a Virtuális (kiber) és a természetes világ összehozásán keresztül, azért, hogy szolgáltatásokat hozhasson létre a média és a katasztrófavédelem területén.
 
Az ACROSS fejlesztési és integrált szolgáltatásmenedzsment platformot tervez és valósít meg a következő generációs hálózatokhoz és szolgáltatásokhoz - azzal a céllal, hogy magas szintű automatizálást, teljesítményt, skálázhatóságot és energiahatékonyságot érjen el. Olvasd el: Most még percek alatt feltörhető a 6G-technológia
 
Az ADROIT6G a 6G-re való átállást tanulmányozza. A projektben részt vevő kutatás az innovatív 6G hálózati architektúrák tanulmányozása mesterséges intelligencia (MI) segítségével.
 
Azért, hogy aktívan részt vegyen a kutatási projektekben, a Nova együttműködik kutatóintézetekkel, egyetemi alapítványokkal és innovatív cégekkel - versenyképességének növelése, az ügyfelei számára nyújtott szolgáltatások gazdagítása, s egyben Görögország technológiai fejlődésének erősítése érdekében.
 
Az 5G technológia terén szerzett szaktudás fejlesztésével a Nova jövőbeli technológiai megoldásokat, kereskedelmi alkalmazásokat és innovatív üzleti modelleket alakít ki.
 
„Cégünk nagy múltra tekint vissza az innováció terén, a görög és az európai kutatási projektekben való szisztematikus részvétele révén. A Nova fontos érdeklődési területei közé tartozik az innovatív tartalomkészítési- és terjesztési platformok megvalósítása, a nagy adatcsere-környezetek, valamint az innovatív 5G üzleti szolgáltatások létrehozása. Az ezeken a projekteken megszerzett know-how és a megvalósított megoldások jelentősen hozzájárulnak új szolgáltatások létrehozásához, így a cég úttörővé válik a görög piacon” – mondta el Alexander Bregiannis, a Nova állami szektor és ICT ügyvezető igazgatója.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.