2021. 11. 29. - 11:05

2024-re megérkezhet a 6G Indiába

2024-re megérkezhet a 6G Indiába

Jelenleg az 5G a leginkább felkapott téma a technológia világában. A gyakorlatban India még ezt sem alkalmazza, mégis azt tervezi: 2024-re bevezeti a 6G-t.

A téma napjainkban, mellyel a technológiai világ a legtöbbet foglalkozik, kétségtelenül az 5G és a 6G. 
 
India jelenleg még messze van attól, hogy gyorsabb hálózati technológiát alkalmazzon a gyakorlatban. Ennek ellenére azt tervezi, hogy 2023 végén vagy 2024-ben elindítja a 6G-t.
 
Az idei Új Technológia és Zöld Gazdaság: Két trend formálja az új Indiát? című konferencián Ashwini Vaishnaw, kommunikációs miniszter leszögezte, hogy ezt valóra váltja.
 
Vaishnaw azt sugallta, hogy mérnökök és tudósok már elkezdtek dolgozni a 6G technológián az országban. Olvasd el: Dolgoznak a 6G-n - Kommunikációs labort indított India
 
India 2023 végén vagy 2024-ben elindíthatja a 6G-t?
India 2023 végén vagy 2024-ben elindíthatja a 6G-t?
 
„A 6G fejlesztése már elkezdődött. Valahol 2024 vagy 2023 végén lesz látható az eredmény. Ez az irány, amerre tartunk. Megterveztük Indiában a hálózatok működtetéséhez szükséges távközlési szoftvereket és helyben gyártjuk a távközlési berendezéseket. Kiszolgáljuk az indiai távközlési hálózatokat, amelyek globálissá válhatnak” – fogalmazott a kommunikációs miniszter.
 
Amellett, hogy a 6G hálózati technológiával kapcsolatos merész kijelentések elhangzottak - ami egyelőre még távoli gondolat -, az is felmerült, hogy India 2022 harmadik negyedévére tervezi bevezetni az „őshonos” 5G-t, amelyhez hazai gyártású technológiákat használ. Az 5G spektrum aukciói várhatóan szintén 2022 második negyedévében indulnak. 
 
A Távközlési Minisztérium (DoT) a közelmúltban figyelt fel az indiai telekommunikációs cégekre, s elhalasztotta az 5G-próbákat, így az 5G-aukciókat 2022 második felére tolta. Olvasd el: "A 6G a holnap olaja" - Nagyobb sebességre kapcsol India
 
Amennyiben mindez a menetrend szerint alakul, az 5G Indiában 2022 végére vagy 2023 elejére kerül kereskedelmi forgalomba.
 
Potenciálisan valóban lehet 2024-re 6G Indiában, ha a miniszter szavai szerint történnek a dolgok.
 
Az indiai kormány 2020 szeptemberében reformokat is kiadott a folyamathoz. Ez magában foglal néhány változtatást, például az 5G aukciós naptár egyszerűsítését, a spektrumhasználati díjak (SUC) eltörlését és a távközlési szolgáltatók számára 4 éves moratórium bevezetését.
 
Bár mindez távolinak tűnhet, fontos látni, hogy az indiai kormány hogyan tervezi a 6G Indiába történő bevezetését. Egyelőre az 5G több mint elegendő lenne.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.