2021. 12. 18. - 09:10

Megtörtént a világ első mesterséges intelligencia eredetű 5G vezeték nélküli hívása

Megtörtént a világ első mesterséges intelligencia eredetű 5G vezeték nélküli hívása

Elvégezte a világ első mesterséges intelligencia-eredetű, 5G vezeték nélküli hívását a napokban a DeepSig, mely szakértő egy mesterséges intelligencia és a vezeték nélküli kommunikációhoz használt gépi tanulás terén.

Lezajlott a világ első, mesterséges intelligencia (MI) eredetű, 5G vezeték nélküli hívása, melyet a mesterséges intelligencia és vezeték nélküli kommunikációhoz alkalmazott gépi tanulásban igen jártas DeepSig kezdeményezett.
 
A kereskedelmi 5G kézibeszélőt és a nyilvános interneten elérhető adatszolgáltatásokhoz kapcsolódó önálló 5G hálózatot tartalmazó hívás jelentős iparági mérföldkőnek számít - bizonyítja a mesterséges intelligencia-eredetű vezeték nélküli rendszerek előnyeit a 4G, 5G és 6G esetében.
 
A hívást a DeepSig Wireless AI Innovation Laborjában sikerült véghezvinni. Olvasd el: Miért érkezik ilyen lassan a 6G? Itt a válasz
 
Lezajlott a világ első, mesterséges intelligencia eredetű, 5G vezeték nélküli hívása
Lezajlott a világ első, mesterséges intelligencia eredetű, 5G vezeték nélküli hívása
 
A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás lehetővé teszi, hogy az 5G hálózatok prediktívek és proaktívak legyenek, beleértve az intelligens bázisállomásokat is, melyekről maguk hoznak döntést.
 
Mindez javítja a hálózati alkalmazások hatékonyságát, a késleltetést és megbízhatóságot. A RAN-on belüli gépi tanulás minimalizálja az energiafogyasztást, kihasználja a csatornainformációkat a jobb kapcsolatok támogatása érdekében, valamint lehetővé teszi az ún. Massive MIMO rendszerek teljes körű használatát. Olvasd el: Megdöntötte az LG a 6G átviteli távolság-rekordot
 
A DeepSig szabadalmaztatott MI gépi tanulási szoftvere jelentősen javítja az 5G alapsáv-teljesítményt, ráadásul alacsonyabb költségekkel jár a mobilhálózatokban manapság használt hagyományos módszerekhez képest.
 
A hívás demonstrációjához a DeepSig bizonyos rádióvevő-algoritmusokat cserélt le egy 5G vRAN elosztott egységen (DU) belül egy mesterséges intelligencia neurális hálózatra, amelyet „natív módon” képeztek ki a tényleges rádiós környezetekből.
 
Ezáltal a mesterséges intelligenciával bővített DU-hoz, egy szabványos központi egységhez (CU) és 5G maghoz csatlakoztatott rádióegységen (RU) keresztül a kereskedelmi felhasználói berendezésektől (UE) érkező vezeték nélküli hívások jönnek létre.
 
Az iparág első mesterséges intelligencia eredetű, 5G vezeték nélküli hívása jelentős mérföldkő az MI és a gépi tanulás használata terén a mobilhálózatok és az általuk nyújtott felhasználói élmény átalakítására.
 
A mesterséges intelligencia-eredetű 5G a hálózatok intelligensebb működését és folyamatos fejlesztését teszi lehetővé, ami azt jelenti, hogy kevesebb energiát fogyasztanak és gyorsabb, megbízhatóbb kapcsolatot biztosítanak.
 
A DeepSig úttörő munkája az MI eredetű 5G területén egyben a 6G szabványok alapjait is megteremti annak érdekében, hogy a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás a holnap hálózatainak alapvető részévé váljon.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.