2021. 08. 24. - 09:30

Sikeres 6G adatátvitelt mutatott be az LG is

Sikeres 6G adatátvitelt mutatott be az LG is

Dél-Korea az élre tör - Az LG vállalat a közelmúltban sikeresen demonstrálta: képes megvalósítani a 6G adatátvitelt terahertzes spektrum használatával. Így törekszik előrelépésre a következő generációs kommunikációs technológia terén.

Nagyon úgy tűnik, az elsők közé kerülhet a dél-koreai LG is a következő generációs kommunikációs technológia megvalósításában.
 
A vállalat ugyanis augusztus közepén sikeres 6G adatátvitelt mutatott be Berlinben, terahertzes spektrum alkalmazásával – azaz, sikerült terahertzes vezeték nélküli kommunikációs jeleket küldenie 100 méteres kültéri környezetben, együttműködve a Fraunhofer-Gesellschaft-tal, Európa vezető alkalmazás-orientált kutatószervezetével.
 
Az LG elmondta: új teljesítményerősítőt fejlesztettek ki a Fraunhofer-Gesellschaft-al, hogy stabil kommunikációs jeleket biztosítsanak a 6G terahertzes spektrumon. Olvasd el: A 6G az alapvető technológiák független vezérlését is jelenti
 
Sikeres 6G adatátvitelt mutatott be az LG is
Sikeres 6G adatátvitelt mutatott be az LG is
 
Az ultraszéles sávú spektrum rövid frekvencia-lefedettséggel rendelkezik – ezzel szemben az antennaátviteli- és fogadási folyamatok teljesítményvesztesége súlyos és fokozott teljesítményerősítőket igényel az efféle problémák megoldásához.
 
Az új erősítő maximum 15 decibel-milliwatt kimeneti jel leadására képes a stabil kommunikációhoz a 155-175 gigahertzes sávban – állítja az LG.
 
Az LG hozzátette: a 6G terahertzes vezeték nélküli kommunikáció bemutatása céljából adaptív sugárformázó és nagy nyereségű antennakapcsolási technológiákat is kifejlesztett.
 
Abban bíznak, hogy a 6G kommunikáció 2029-ben kereskedelmi forgalomba kerül, a szabványosítási tárgyalások azonban már 2025-ben elkezdődnek. Olvasd el: Az iparnak fel kell érnie az adathalmazhoz
 
A vállalat szerint az új generációs távközlési hálózat az 5G-hez képest gyorsabb adatátviteli sebességet tesz majd lehetővé, alacsonyabb késleltetést és nagyobb megbízhatóságot tud nyújtani, s képes lesz bevezetni az úgynevezett Ambient Internet of Everything (AIoE) koncepciót, amely továbbfejlesztett kapcsolódási élményt biztosít majd a felhasználóknak.
 
Az LG egyébként 2019-ben hozott létre 6G kutatóközpontot a Koreai Fejlett Tudomány és Technológiai Intézettel (Korea Advanced Institute of Science and Technology - KAIST). Majd 2020-ban aláírta a Koreai Szabványügyi és Tudományos Kutatóintézettel kötött, 6G technológiák tanulmányozásáról szóló megállapodást.
 
2021 júniusában a vállalat vezető kutatóját a Next G Alliance - a 6G megoldások fejlesztését szolgáló észak-amerikai mobiltechnológiai szövetség - alkalmazási munkacsoportjának elnökévé választották.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.