2021. 12. 27. - 11:25

Távoli, földalatti bányákba juttatnák el a 6G-t

Távoli, földalatti bányákba juttatnák el a 6G-t

Új ipari WiFi rendszerrel juthatna el a 6G hálózat távoli, földalatti bányákba – ezen munkálkodnak a Sydney Egyetem távközlési kutatói.

Ipari, nagy hatótávolságú WiFi rendszer fejlesztésén tevékenykednek a Sydney Egyetem távközlési kutatói, amely nehezen elérhető helyekre továbbítja a jeleket, miközben fenntartja a magas adatátviteli sebességet.
 
A rendszert kritikus alkalmazásokhoz hozzák létre, földalatti bányákba, ahol szükség van a dolgozók távfelügyeletére, s emellett az érzékeny bányászati ​​berendezések vezérlésére. Fontos, hogy a jelek akár több kilométerre is eljussanak a föld alá.
 
A fejlesztők szerint a megoldást olyan helyeken is lehetne használni, mint a repterek, bevásárlóközpontok, egyetemi kampuszok és egyéb nagyméretű, ipari vagy mezőgazdasági létesítmények. Olvasd el: Optimális szolgáltatást támogató technológiák kombinációja lesz a 6G
 
6G - Az új rendszert kritikus alkalmazásokhoz hozzák létre, így a földalatti bányákba
6G - Az új rendszert kritikus alkalmazásokhoz hozzák létre, így a földalatti bányákba
 
Az új rendszer tulajdonságai közé tartoznak a rendkívül alacsony késleltetés és a nagy adatátviteli sebesség. Ezen képességek teszik lehetővé, hogy a vezeték nélküli jelek több kilométert utazzanak, miközben nagy mennyiségű adatot szállítanak, anélkül, hogy kiesnének vagy késlekednének.
 
„Ausztrália találta fel a WiFi-t. Nagyszerű, átalakító jellegű találmány volt, leszámítva a tényt, hogy rövid hatótávolságú és magas késleltetési idő jellemzi. Ezeknek a rendszereknek a telepítése nagy területeken, például a földalatti bányákban költséges, no és gyakran rossz a jelminőség is – mondta Yonghui Li, a kutatás vezetője. - Rendszerünk a világ első nagy hatótávolságú, nagy sebességű WiFi-rendszere, amely kompatibilis a hagyományos WiFi-vel és támogatja a mobil és a többszörös hozzáférésű terminálokat is.
 
Li úgy véli, a fejlesztés költséghatékony megoldás, mely új lehetőségeket nyit meg a valós idejű megfigyelés, kép- és adatátvitel terén, miközben garantálja az alacsony késleltetést - ez azt jelenti, hogy rendkívüli érzékenységet igénylő munkára is használható. Olvasd el: 6G-vel a távközlés gazdságossága lényegesen megváltozna
 
Amellett, hogy javítja a meglévő csatlakozási problémákat, a megoldás új protokollokat integrált kész WiFi chipekkel, így azokat a meglévő WiFi infrastruktúrával használni lehetett.
 
„A meglévő WiFi-rendszerek adaptálása központi szerepet játszik projektünkben, több milliárd dollár értékű WiFi-infrastruktúra van ugyanis már telepítve a földalatti bányákban világszerte” – mondta Li.
 
A kutató rámutatott, hogy a nagy hatótávolságú, alacsony késleltetésű és nagy adatátviteli sebességű WiFi-hálózatok a közelgő 6G technológiák és a dolgok internete gazdaságának központi elemei lesznek.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.