2022. 10. 10. - 11:30

Új spektrumérzékelő technika készül a 6G-orientált intelligens IoT kommunikációhoz

Új spektrumérzékelő technika készül a 6G-orientált intelligens IoT kommunikációhoz

Új spektrumérzékelő technikával készülnek közösen a finn, kínai és kanadai kutatók: ezt fejlesztik éppen a 6G-orientált intelligens IoT kommunikációhoz.

Három nemzet fogott össze, hogy új spektrumérzékelő technikát fejlesszen ki a 6G-orientált intelligens IoT kommunikáció eléréséhez.
 
A tárgyak internete (IoT) spektrumigénye robbanásszerűen nő, a nem ortogonális többszörös hozzáférés (NOMA) és a spektrumérzékelés pedig kulcsfontosságú technológiai jelöltnek számít a következő generációs vezeték nélküli kommunikációs technológia spektrumkihasználásának javítására.
 
Tekintettel azonban a jövőbeli IoT-forgatókönyvek összetettségére, új kihívásokat jelent a spektrumkihasználás és a rendszer átviteli teljesítményének biztosítása a nagyszabású IoT-forgatókönyvekben, amennyiben egyszerre használják mindkét technológiát.
 
A kihívás hatására a Kínai Tudományos Akadémia Shanghai Advanced Research Institute (SARI), a finn VTT Műszaki Kutatóközpont és a Kanadai Windsori Egyetem közös kutatócsoportja kreatív módon új spektrumérzékelő technikát javasolt a 6G-orientált, intelligens IoT-kommunikációs hálózatokhoz - amely megvalósítható módot keres a percepciós interferencia és az intelligens azonosítás mögöttes támogatására, a nagyszabású egyszerre létezés és az IoT-felhasználók másként nevezése között a jövőbeli 6G forgatókönyvekben.
 
Az eredményeket az IEEE Internet of Things Journal szaklapban tették közzé. Olvasd el: Forradalmasíthatják az életünket az intelligens metafelületek
 
Új spektrumérzékelő technikával készülnek közösen a finn, kínai és kanadai kutatók
Új spektrumérzékelő technikával készülnek közösen a finn, kínai és kanadai kutatók
 
A kutatók többrétegű spektrumérzékelő technológiát terveztek, amely a NOMA-forgatókönyvek többfelhasználós leírásaiban a jellemzők észlelésén alapul.
 
Bemutatták a különböző forgatókönyvek szerinti racionális munkafolyamatokat és adó-vevő struktúrákat, s ennek megfelelően levezették a kezdeti kifejezéseket.
 
A közelgő 6G bonyolult forgatókönyveire összpontosítva a kutatók egy downlink módot és két uplink módot terveztek, hogy leírják a felhasználók prioritásai, teljesítménye és átviteli formái közötti kapcsolatokat. Olvasd el: Lendületet kaphatnak az okosváros-projektek és elsősegély-nyújtók a 6G-vel
 
Az egyes módok jellemzői alapján aztán testreszabták az észlelési valószínűség-optimalizáló algoritmust az egyes jelenetek jellemzőinek megfelelően, hogy a javasolt technológia hatékonyan javíthassa az ortogonális/nem ortogonális hibrid IoT-rendszerek észlelési valószínűségét és javítsa a rendszer teljes átviteli sebességét.
 
A kísérleti eredmények igazolják, hogy a javasolt spektrumérzékelő technológia megvalósítható, kiemelkedő észlelési- és kielégítő átviteli teljesítményt nyújt.
 
A jelenlegi munka elősegíti a 6G-orientált intelligens IoT-kommunikáció jelészlelésének és felismerésének elméletét, valamint technikai támogatást és fejlesztési lehetőségeket biztosít a globális 6G stratégia előmozdításához.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.