2020. 02. 14. - 11:50

Jön a természetes édesítőszer – almából és körtéből

Jön a természetes édesítőszer – almából és körtéből

Az úgynevezett „testi hibás” gyümölcsökből készítene édesítőszert egy holland startup cég. A termék almákból és körtékből extrahált fruktózból készülne.

Egyelőre csak az élelmiszergyártók részére lesz elérhető a Fooditive nevű holland startup természetes mesterséges édesítőszere.
 
A cég almákból és körtékből extrahált fruktózból állítja elő a terméket: ezekből különleges erjesztési eljárással kivonják az alapanyagot.
 
Almákból és körtékből készül az új természetes édesítőszer
Almákból és körtékből készül az új természetes édesítőszer
 
A terményeket, melyekből készül, a holland gazdák szállítják a cégnek – ezek a gyümölcsök úgymond „testi hibásak”, tehát egyébként is a rámaradnának a termelőre – írta meg a turizmusonline.hu.
 
A startup alapítója egy Moayad Abushokhedim nevű élelmiszertudós. Nem csupán természetes édesítőszer készítésébe fogtak bele: hulladék sárgarépa alapú tartósítószert is gyártanak, amely alkalmas levesek, szószok, pékáruk szavatosságának meghosszabbítására – tudatta a turizmusonline.hu.
 
A Fooditive honlapja alapján nemsokára bevezetik az online rendelést is, melynek valószínűleg igen sok fogyasztó örül majd – írta meg a lap.
 
Fotó: Facebook
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.