2009. 06. 29. - 06:45

Dinamikus és egyéni – Új Golf GTI

Dinamikus és egyéni – Új Golf GTI

A hatodik generáció Párizsban megjelenő tanulmánya kétségkívül mindkét említett GTI-sajátosság stílusjegyeit magán hordozza. Az olyan részletek, mint a jellegzetes méhsejt-szerkezetű hűtőrács és a V-alakú, a fényszórók fölé nyúló motorházfedél az ötödik, míg a tisztán vízszintes alapvető elrendezés az első GTI-generációra utal.

Tekintse meg a Volkswagen Golf GTI videóját!

 

A GTI-futómű az új, elektronikus szabályzású differenciálzárral (XDS) valósággal újraértelmezi a kanyarvétel és a vonóerő-átadás fogalmait. A 240 km/h végsebességű GTI 155 kW/210 LE teljesítményű, turbófeltöltésű motorjával még élvezetesebb vezetést ígér, mégpedig mindössze 7,5 literes átlagos üzemanyag-fogyasztás mellett.

 

Volkswagen Golf GTI

Új GTI elektronikus szabályzású differenciálzárral

 

A hatodik Golf GTI - a sportos futómű és az agilis menettulajdonságokat biztosító motor immár jól ismert kombinációjaként - került sorozatgyártásba. Az erőforrás már 1.800-as percenkénti fordulatszámnál kínálja 280 newtonméter maximális forgatónyomatékát. Az álló helyzetből 100 kilométer/óráig tartó sprinthez mindössze 6,9 másodperc szükséges, az autó végsebessége pedig 240 kilométer/óra.

 

Volkswagen Golf GTI

A hatodik Golf GTI sportos futóművel és agilis menettulajdonságokkal rendelkezik

 

A karosszériát 22 milliméterrel mélyebbre süllyesztették és új sportfutóművel szerelték, a GTI tanulmány rugói, lengéscsillapítói és hátsó stabilizátorai teljes egészében új hangolással készültek. A jövőbeni GTI számára mindemellett extrafelszerelésként az adaptív futómű-szabályzás (DCC) is rendelkezésre áll majd.

 

Szemből

VW GTI - A letisztult csoda

 

"Következetesen letisztult GTI-designra törekedtünk, olyan autóra, amely erős és egyben stílusos is" - emelte ki Walter de'Silva, a Volkswagen AG vezető formatervezője. A hatodik generáció Párizsban megjelenő tanulmánya kétségkívül mindkét említett GTI-sajátosság stílusjegyeit magán hordozza. Az olyan részletek, mint a jellegzetes méhsejt-szerkezetű hűtőrács és a V-alakú, a fényszórók fölé nyúló motorházfedél az ötödik, míg a tisztán vízszintes alapvető elrendezés az első GTI-generációra utal. E stíluselemei, illetve eleje következetesen horizontális vonalaival a Golf GTI tanulmány vizuálisan kategóriája minden más modelljénél szélesebbnek (1,78 méter), laposabbnak (1,47 méter) és dinamikusabbnak hat.

 


 

[Forrás: volkswagen.hu]

 

MCOnet - Márkafüggetlen Autó Online

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.