2009. 06. 04. - 05:19

Mercedes R-osztály – Valódi élmény az utazás

Mercedes R-osztály – Valódi élmény az utazás
Összesen 13 alapváltozatával az R-osztály a kialakítási lehetőségek rendkívül széles palettáját kínálja. Emellett számos műszaki finomságot tartogat meglepetésként, és olyan dinamizmus jellemzi, amely minden utazást valódi élménnyé változtat.
Tekintse meg a Mercedes R-osztály videóját!


Választhat a hátsókerékhajtás és az összkerékhajtás között: a V6-os benzines R 280 modell hátsókerékhajtással, míg a V6-os dízel R 280 CDI és a V6-os benzines R 350 választhatóan, hátsó- vagy összkerékhajtással érhető el, a V6-os dízel R 320 CDI, valamint csúcsmodell, a V8-as benzines motorral szerelt R 500 pedig 4MATIC állandó összkerékhajtással rendelkezik. Ez a hajtásrendszer több vonóerőt biztosít, és magabiztosabb haladást tesz lehetővé. Gyenge tapadási viszonyok esetén a kerekek célzott fékezésével egyidejűleg fokozza a jobban tapadó kerekekre jutó hajtóerőt.

Szemből

Az R-osztály a kialakítási lehetőségek rendkívül széles palettáját kínálja


Mindegy, hogy melyik motorváltozat mellett dönt - mindegyikhez olyan futómű jár, amely éppúgy otthon érzi magát a kanyargós útszakaszokon, mint autópályán. Ezt az élményt tovább fokozhatja a kívánságra elérhető AIRMATIC csomaggal - a teljes körű, ADS adaptív lengéscsillapító rendszerrel felszerelt légrugózással. Ezek a tulajdonságok egytől egyig a nyugodt, magabiztos autózást szolgálják.

 

kep2_941_20090603101023_136.jpg

Mercedes R-osztály - Városban és terepen is

 

A 4MATIC extra felszerelés segítségével bármilyen útfelületen könnyen boldogul majd. Ez az állandó összkerékhajtási rendszer 50:50 százalékos arányban osztja el a motor hajtóerejét az első és a hátsó kerekek között. A 4MATIC a 4ETS elektronikus kipörgésgátlóval és az ESP Elektronikus Menetstabilizálóval együttműködve javítja a vonóerőt, könnyebb haladást tesz lehetővé - különösen laza talajon, illetve nedves, jeges vagy havas útviszonyok esetén.

 

kep3_690_20090603101023_205.jpg

Mercedes R-osztály - Bármilyen terepre

 

Az R-osztály belső tere a vezető és az első utas számára az Executive Chair ülésekkel biztosít luxuskörülményeket. Hátrébb pedig nagyszerű variálhatóság várja Önt. Az R-osztály ötszemélyes változata alapfelszereltség részeként nagyméretű, a rakodófelületbe süllyesztett csomagtérborítással rendelkezik. Ezenfelül rendelhető felszereléskén, hat vagy hét üléssel is elérhető. A 4+2 üléses, illetve az 5+2 üléses változatban egy további üléssor kerül a csomagtérborítás helyére.

 

kep4_340_20090603101023_288.jpg

Az R-osztály belső tere a vezető és az első utas számára az Executive Chair ülésekkel biztosít luxuskörülményeket

 

Tulajdonképpen nincs semmi, ami jobban ösztönözne minket, hogy folyamatosan meggyőző eredményeket produkáljunk, mint a biztonság. Az első mérföldkövet a kiemelkedő biztonság felé vezető úton még az 50-es évek folyamán hagytuk el, a biztonsági utascella kifejlesztésével, amelyet Barényi Béla talált fel. Ez ma már csak egy elem a sok közül a PRO-SAFE átfogó biztonsági rendszerében, amelynek segítségével közelebb kerülhetünk álmunk, a balesetmentes közlekedés eléréséhez.

 

(Forrás: mercedes.hu)

 

Márkafüggetlen Autó Online

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.