2009. 06. 11. - 06:54

Porsche Panamera

Porsche Panamera
A négyajtós Gran Turismo modell a 911, a Cayenne és a Boxster/Cayman sorozatok mellett immár a Porsche negyedik modellcsaládjaként mutatkozhatott be, s 2009. szeptemberében megérkezik a magyar piacra is. A Panamera először 400 illetve 500 lóerős, nyolchengeres erőforrásokkal, valamint hátsó- és összkerékhajtással jelenik meg a kínálatban, a hathengeres benzines illetve a hibridverzió későbbre várható.
Tekintse meg a Porsche Panamera videóját!


A design és a formavilág mindjárt az első pillantásra egyedi pozíciót biztosít a Panamera számára, amely a kategória minden más modelljétől eltérő, egyéni stílusban kínálja sportossága és kényelme kombinációját. A Porsche modelljeire oly jellemző, lapos és elnyújtott sziluettje mentén a 4,97 méter hosszú, s mindössze 1,42 méter magas Panamera mind a négy ülésén bőséges térkínálattal szolgál.

Porsche Panamera

A design és a formavilág mindjárt az első pillantásra egyedi pozíciót biztosít a Panamera számáraA Panamera sorozatban öt olyan innovatív műszaki fejlesztés is világpremierjét tartja, amelyek első alkalommal jelennek meg a felsőkategóriában. Ilyen például az automatizált sebességváltóval együtt elsőként alkalmazott automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System), a minden egyes rugóelemében kiegészítő levegőmennyiséggel tölthető légrugózás, vagy a Panamera Turbo esetében a kiemelkedő, több dimenzióban állítható hátsó szárnnyal kialakított aktív aerodinamika.

Hátulról

Porsche Panamera - Sportos külső, dinamika és a gazdaságosságA Porsche új Gran Turismo modellje a menetteljesítmények, a dinamika és a gazdaságosság terén is magasabbra emeli a mércét szegmensében. Itt ismét a Porsche hosszú évek során összegyűjtött, immár hagyományosan rendkívül gazdag versenytapasztalatai jelennek meg, hiszen a takarékos és erős motorok, a könnyűszerkezetes építés, illetve a kifinomult aerodinamika a versenypályákon is döntő jelentőségű a siker felé vezető úton.

Oldalról

Panamera - A Porsche modelljeire oly jellemző, lapos és elnyújtott sziluettjeMindegyik Panamera modell közvetlen benzinbefecskendezéssel, csekély belső súrlódású hajtásrendszerrel és mérsékelt saját tömegű, könnyűszerkezetes karosszériával készül. A futómű tekintetében acél- illetve a csillapítás-szabályzással kiegészített, adaptív légrugózás közül választhatnak a vásárlók. Intelligens futómű-koncepciójának köszönhetően a Panamera a luxuslimuzinok kényelmét a Porsche sportkocsijainak dinamikájával egyesíti. Egyéni vezetési stílusának illetve a pillanatnyi menethelyzetnek megfelelően a vezető gombnyomásra kifejezetten kényelmes, illetve határozottan sportos karakterű lengéskényelmi sajátosságok között választhat.

Porsche Panamera belseje

A Panamera egyéni stílusban kínálja sportossága és kényelme kombinációját


A műszerfaltól egészen a hátsó ülésekig nyúló középkonzol mentén az új Gran Turismo mind a négy üléshelyén újszerűen tágas térérzetet nyújt, minden egyes utas számára bőséges személyes teret biztosítva. A vezetőteret optimális ergonómia jellemzi, a mély üléspozíció a Porschékra oly jellemző közvetlen kapcsolatról gondoskodik az útfelülettel. Az utasok kényelmes egyes ülésekben foglalhatnak helyet. Már az alapváltozatok luxuskivitelű belső tere is extrafelszerelések sokaságával tehető még egyedibbé.

 

(Forrás: porsche.hu)

 

Márkafüggetlen Autó Online - markafuggetlenauto.mconet.biz

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

 

Kérjen árajánlatot!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.