2009. 07. 07. - 06:58

Szép. Okos. Fiatal. - Új Citroen C3.

Szép. Okos. Fiatal. - Új Citroen C3.
Az új C3 az igazi vonzerőt jelentő valamennyi érvet felsorakoztatja: feszesebb stílus, magas színvonalú kivitel, átlag feletti helykínálatot biztosító intelligens kialakítás - miközben a gépkocsi továbbra is a piac legkompaktabb modelljei közé tartozik -, kényelmes utastér, városban és országúton egyaránt kiemelkedő menettulajdonságok.
Tekintse meg a Citroen C3 videóját!


Az új C3 ambiciózus célt tűzött ki maga elé, nevezetesen a több mint 2 millió példányban eladott bestseller elődmodell leváltását. "Ez a modellfrissítés rendkívül fontos a Citroen számára, mivel előrevivő lendületet ad, hogy még nagyobb piaci részesedést érhessünk el, mind a magánszemélyek, mind pedig a céges ügyfelek körében" - mondta Frédéric Banzet, a Citroen vezérigazgatója.

Citroen C3

Citroen C3 - feszesebb stílus, magas színvonalú kivitel, átlag feletti helykínálatot biztosító intelligens kialakítás

 

A recept egyszerű: vegyük alapul a C3 legjobb adottságait és gazdagítsuk további újításokkal. Nem csoda hát, hogy az új C3 modell az igazi vonzerőt jelentő valamennyi érvet felsorakoztatja: feszesebb stílus, magas színvonalú kivitel, átlag feletti helykínálatot biztosító intelligens kialakítás - miközben a gépkocsi továbbra is a piac legkompaktabb modelljei közé tartozik -, kényelmes utastér, valamint a városban és az országúton egyaránt kiemelkedő menettulajdonságok. A szegmensen belül a legmagasabb színvonalú szolgáltatásoknak köszönhetően az új C3 a család elsőszámú autójává és a flotta meghatározó tagjává léphet elő.

 

Az új C3 azonban ennél is többet kínál. Zenith szélvédője teljesen egyedivé teszi a gépkocsit. A nagy világosság és a kitűnő kilátás mellett az újfajta szélvédő az autózás páratlan élményében részesíti a Visiodrive utasait. "A Citroën az új C3 modellel az autózás új világa felé nyit utat, ahol az ésszerűség és a felelősség mellett az autózás újszerű élménye és újfajta emóciók is teret kapnak" - nyilatkozta Vincent Besson, a Citroen Termék- és Piacfejlesztési igazgatója.

 

A minőség javítását célzó szolgáltatások az új C3 gépkocsi tervezésében és gyártásában egyaránt megmutatkoznak. A Franciaországban lévő Aulnay-i és Poissy-i gyárban gyártott gépkocsi mind újonnan, mind használtan magas minőségi követelményeknek felel meg. Az optimális megbízhatóság és a legapróbb hibák feltárása érdekében, több mint 2 millió tesztkilométert futnak le az új modellel a forgalomba kerülése előtt.

 

Oldalról

A minőség javítását célzó szolgáltatások az új C3 gépkocsi tervezésében és gyártásában egyaránt megmutatkoznak

 

 

EGYEDI, MEGNYERŐ SZEMÉLYISÉG

 

Az új C3 határozott megjelenésű autó. A védelmet nyújtó, gömbölyded formák megmaradtak, de a feszesebb és letisztultabb vonalaknak köszönhetően dinamikusabbá váltak. A dinamikus stílusjegyekkel rendkívül finoman bántak, hogy a maga tiszta mivoltában megőrizzék az autó sajátos vonzerejét.

 

Az új C3 vonzereje egyedi stílusában és rendkívüli kifinomultságában rejlik. A belső burkolathoz felső kategóriás, minőségi anyagokat használtak fel, mint pl. a különböző krómozott díszítések, vagy a műszerfal hőkezelt burkolata, amelyet a keresztben végigfutó szatén szürke, vagy csillogó szálcsiszolt alumínium csík még jobban kiemel. Kiviteli színvonal és minőség tekintetében is jelentős előrelépés tapasztalható, ami a túlzott hézagok kiküszöbölésében, a tökéletes illesztésekben, a legapróbb részletek gondos kidolgozásában és a masszív formatervben egyaránt megmutatkozik.

 

 

INTELLIGENS FELÉPÍTÉS

 

Az új C3 a szegmens legkompaktabb modelljei közé tartozik. Méreteivel - 3,94 m hosszúság, 1,71 m szélesség és 10,2 m átmérőjű fordulási kör- tökéletesen alkalmazkodik a városi használathoz.

 

Az egyértelműen kompakt külső azonban nem megy a helykínálat rovására. Az új C3 tágas utasterével megfelel a család elsőszámú autójaként és a flotta meghatározó tagjaként elfoglalt új státusza alapján vele szemben támasztott követelményeknek. Optimális, nagyméretű (300 literes) csomagtartó térfogata, számtalan rakodóhelye (konzol, kesztyűtartó, középső könyöklő...), a beszállást megkönnyítő és a jobb kilátást biztosító megemelt ülései, valamint a térdmagasságban nagyobb helyet kínáló optimális belső térkialakítása is ezt támasztja alá. Az új C3 modell megőrizve kompaktságát, még több szolgáltatást kínál. A felsőbb szegmenshez méltó szolgáltatásokat nyújtó "igazi" autó.

 

Citroen C3 fentről

A C3 Zenith szélvédője teljesen egyedivé teszi a gépkocsit

 

 

AZ AUTÓZÁS ÚJFAJTA ÉLMÉNYE

 

A Zenith szélvédő újfajta élményt nyújt, sőt technológiai bravúrjával még tovább is fokozza azt. Kivételes hosszúságával 80°-kal megnöveli az elöl ülő utasok függőleges síkban mért kilátási szögét. A keskenyebb A-oszlopokkal szegélyezett újfajta szélvédő valamennyi utasban a korlátlan, „nagyképernyős" kilátás érzetét kelti. Ennek köszönhetően teljesen elmerülhetnek a páratlan látványban. A világon először alkalmazzák a fokozatosan halványodó szélvédőüveget, amely finom átmenetet tesz lehetővé az elöl ülő utasok felett, a napsugárzás ellen hatékonyabb védelmet nyújtó sötétebb és az előre történő zavartalan kilátás érdekében szokásos átlátszóságot biztosító világosabb árnyalat között. A piacon a legnagyobb szélvédővel és a legkisebb tetővel rendelkező ötajtós személygépkocsi az autózás eddig ismeretlen élményét nyújtja! A jobb kilátást és nagyobb világosságot biztosító szélvédő nagyobb biztonságot és élménydúsabb utazást is garantál egyben.

 

 

A Visiodrive az újfajta élmény mellett a kényelem terén a márka jól ismert szakértelmét is kamatoztatja. Az új C3 valamennyi utasa számára kényelmes utazást biztosít, amit az akusztikai komfort, a csökkentett rezgések, valamint az illatosítóból áradó kellemes levegő és a sok ablaknak köszönhető páratlan kilátás garantál. A megnyugtató légkört teremtő autó minden körülmények között igazi vezetési élményt nyújt.

 

Az új C3 trendi autó. Az RD4 MP3 audio rendszeren, az USB Boxon (USB + Jack csatlakozó, iPoddal való teljes kompatibilitás, Bluetooth kihangosító szett) és a MyWay navigációs rendszeren kívül egy páratlan HiFi rendszert is kínál. A Hifi System olyan hangzást biztosít az utasoknak, mintha egy hangversenyteremben lennének. A rendszernek nem csupán a kiemelkedő akusztikai teljesítménye, de az ára is igen vonzó.

 

Utastér

 

 

NAGYSZERű ÉS ÉSSZERű DINAMIKAI TULAJDONSÁGOK

 

Az új C3-asnak bizonyára lesznek irigyei... hiszen elmondhatja magáról, hogy dinamikusabb menettulajdonságainak köszönhetően a városban és az országúton egyaránt otthonosan mozog. Emellett azzal is büszkélkedhet, hogy többletsúly felszedése nélkül sikerült megőriznie vonalait! A kényelmi szolgáltatások és a helykínálat terén mutatkozó javulás igen meggyőző, kivételes teljesítményre utal. A gépkocsi tömegének kézbentartásával és az optimalizált aerodinamikai tulajdonságokkal (a CX 0,30), az új C3-as ésszerű fogyasztási és CO2.kibocsátási értékeket ér el. Már a piaci bevezetéskor lesz olyan HDi 90 FAP motorral felszerelt változata, amelynek a CO2 kibocsátása mindössze 99 g/km.

 

A fogyasztás kézbentartását célzó fejlesztések a 2. generációs Stop & Start rendszerrel rendelkező új motorok 2011-es érkezésével folytatódnak. Ennek köszönhetően az 5 és 6 fokozatú MCP váltókkal szerelt dízelmotorokkal rendelkező változatok károsanyag kibocsátása mindössze 95 és 90 g/km körül lesz, a benzinüzemű változatoknál pedig az újgenerációs háromhengeres motorok már 100 g/km alatti CO2 kibocsátást biztosítanak.

 

(Forrás: citroen.hu)

 

 

Márkafüggetlen Autó Online

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.