2022. 08. 25. - 12:18

Új algoritmussal lesznek hatékonyabbak az akkumulátorok

Új algoritmussal lesznek hatékonyabbak az akkumulátorok

Az elektromos járművek egyre népszerűbbek, ahogy az akkumulátortechnológia folyamatosan fejlődik, de az egyik fő kérdés, amellyel a járművezetők szembesülnek, hogy hogyan hozhatják ki a legtöbbet az elektromos járművek akkumulátoraiból. 

A Cambridge-i Egyetem kutatói által kifejlesztett új gépi tanulási algoritmus segíthet a töltési idő csökkentésében és az akkumulátor élettartamának meghosszabbításában az elektromos járműveknél.
 
 
Az algoritmus megjósolja, hogy a különböző vezetési szokások hogyan befolyásolják az akkumulátor teljesítményét, javítva ezzel a biztonságot és a megbízhatóságot.
 
Az algoritmus az akkumulátor hatékonyabb tötésével kapcsolatban is ajánlatot ad
 
Az algoritmus segítségével olyan útvonalakat lehetne ajánlani, amelyek a lehető legrövidebb idő alatt juttatják el a járművezetőket pontról pontra anélkül, hogy az akkumulátor lemerülne. Az algoritmus az akkumulátor töltésének leggyorsabb módját is ajánlja.
 
 
A kutatók most az akkumulátorgyártókkal együttműködve igyekeznek felgyorsítani a biztonságosabb, hosszabb élettartamú, következő generációs akkumulátorok fejlesztését.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.