2022. 08. 23. - 11:30

Az önvezető autók és a mesterséges intelligencia kapcsolata

Az önvezető autók és a mesterséges intelligencia kapcsolata

Az önvezető autók egyre népszerűbbek és egyre több vállalat fektet be a technológiába. De mik is ezek és hogyan működnek?

Az önvezető autók vagy autonóm autók olyan járművek, amelyek különböző számú érzékelőt, radart, kamerát és mesterséges intelligenciát használnak, hogy emberi vezető nélkül haladjanak a célállomás felé.
 
 
A Tesla, az Audi, a BMW, a Ford, a Google fejleszti az önvezető autókat, amelyek szenzorok, fényérzékelők és technológiák kombinációját használják.
 
A Tesla önvezető autója
 
A kamerák kombinálják az összes adatbevitelt. A neurális hálózatok felismerik az adatokban a mintázatokat, amelyeket a mesterséges intelligencia számításaiba táplálnak, hogy hogyan ismerje fel a közlekedési táblákat.
 
A neurális hálózatok képesek adathalmazokból tanulni és az információk alapján döntéseket hozni. A neurális hálózatba bevitt adatok mennyisége döntő fontosságú a tanulási képesség és a vezetési képességek javítása szempontjából.
 
 
A Google önvezető autója már egy ideje fejlesztés alatt áll, az autó lézerek, radarok és kamerák kombinációját használja a környezetének "meglátására". Van egy számítógépe is, amely feldolgozza az említett érzékelőkből származó információkat, hogy azonosítsa a körülötte lévő tárgyakat és megtervezze az útvonalat.
 
Az önvezető autók olyanok mint az emberek, minél több tapasztalatot szereznek, annál jobb sofőrök lesznek.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.