2010. 02. 24. - 03:51

Volkswagen - New Compact Coupé

Volkswagen - New Compact Coupé

A Volkswagen leleplezte legújabb hibrid koncepcióját a New Compact Coupé vagy NCC névre hallgató autóját.

Egy elektromos motor és egy 1.4 literes benzinmotor hajtású modell is bemutatásra került. A hibrid technológia következtében 98g/km-es károsanyag-kibocsátás mellett az autó 4,2 litert fogyaszt. A teljesítménye ettől függetlenül nem változik, hiszen 8,6 másodperc alatt van 100-on, maximális sebessége, pedig eléri a 227 km/h-t is.

 

Volkswagen New Concept Coupé 2010

 

Volkswagen New Compact Coupé 2010


A 148 lóerős, 1.4-es motort kapta az NCC, melyet a Golfba és Sciroccóba is beépítettek. Mindössze 4,5 méter hosszú, így méretében a Golf és a Passat között helyezkedik el. A külseje hasonló az eddigi típusokhoz, melyek szinte tipikus vonásai az eddigi Volkswageneknek. Vegyük például az oldalvezetést, a hűtőrácsot vagy akár a 19 colos fém felnit.

 

Az új koncepció dizájnos belsőtere

 

Az új koncepció dizájnos belső tere


Jelenleg még nem tervezik, hogy a koncepciót megvalósítsák, de nagy valószínűséggel a coupé egyes elemeit felhasználják a Golfban és a Passatban. Az NCC a VW második hibrid összeállítása, mert az elsőt már decemberben bemutatták, amit Up! Lite névre kereszteltek és egy 0.9 literes dízelmotorban kapott helyet.

 

Az új Volkswagenről készített koncepciópció - videóját megtekintheti itt:

 

 

 


(Forrás: Volkswagen Hivatalos Honlapja)


Szóljon hozzá a fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.