Baba - Mama

Hogyan készüljek a babavárásra?

Hogyan készüljek a babavárásra?
A terhesség első három hónapjában több dolog is eldől. Éppen ezért fontos, hogy a leendő kismama és kedves felkészüljenek az előttük álló kilenc hónapra, hogy egy egészséges és szép gyermek jöjjön a napvilágra.

 

Az első és talán a legfontosabb dolog az egészséges életmód. Szakemberek a dohányzó nőknek azt javasolják, hogy az áldott állapot előtt már legalább kilenc hónappal szokjanak le a dohányzásról. Ezzel ugyanis növelik a teherbeesést. Természetesen a férfi oldaláról is fontos a leszokás, hogy hímivarsejtjei egészségesebbek legyenek.
 
 
A spirált körülbelül 4-6 hónappal kell előbb levetetni, még a fogamzásgátló szedését három hónappal a fogamzás előtt célszerű abba hagyni. Ez azért fontos, hogy a szervezet kiürüljön.
Az étkezésre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Érdemes oda figyelni a rendszeres és változatos táplálkozásra. Sok teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat, halat és még számos egészséges ételt kell fogyasztani. 
A babavárás előtt orvosi vizsgálatra is szükséges elmenni, ahol megmondják, hogy egészséges és felkészült a szervezet a kicsire. 
Az alkohol és a kábítószer a lehető legrosszabb a magzatra nézve.Utóbbi között nincs olyan mennyiség, amely nem ártalmas. Alkoholból nőknél néha napján egy-egy dl vörösbor megengedett, de nem szabad túlzásba vinni.
A rendszeres szexuális élet mellett maximum hat hónap alatt szokott sikerülni a gyermekáldás, de ha több mint egy évig nem jön össze, akkor érdemes szakemberhez fordulni.
 
N.O.

 

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Képzeld, a legfrissebb információk szerint a Gossip Girl népszerű sztárját azzal vádolják, hogy több napon keresztül nem engedett el egy nőt, akit ráadásul mege...
Jönnek a valódi terminátorok?  - 1.rész

Jönnek a valódi terminátorok? - 1.rész

A mesterséges intelligencia fejlődésével olyan robotok állhatnak „szolgálatba” 2068-ig, amelyek a veszélyes helyzetekben tökéletesen helyettesíthetik az embert ...
Ekkor a legjobb az együttlét

Ekkor a legjobb az együttlét

Friss kutatások kiderítették, hogy melyik életkorban élvezik a legjobban az aktusokat a szerelmesek.   
A háziállat többet segíthet, mint az orvos

A háziállat többet segíthet, mint az orv...

Az köztudott, hogy a kis kedvencek pozitív hatással bírnak az emberi lélekre, de egy nemrégiben végzett kutatás szerint akár a terapeutát is helyettesítheti.   
Értik a babák a vidám zenét

Értik a babák a vidám zenét

Sokan nem is gondolnánk, de a csecsemők ugyanúgy értik az érzelmeket, mint a felnőttek. A vidám zenére, pedig rendkívül jól reagálnak.   
Robottá alakuló légdeszka segíthet a házban?

Robottá alakuló légdeszka segíthet a ház...

Sokaknak lehet már ismerős az ún. hoverboard vagy légdeszka – 2016-ban reneszánszát élte. Most a mesterséges intelligencia segítségével megszületett a hoverboar...
Mesterséges intelligencia: repülő autó mutatkozott be Genfben

Mesterséges intelligencia: repülő autó m...

Az önálló járművek jelenthetik az autógyártás következő nagy innovációját – A Genfi Motor Show-n olyan kocsi mutatkozott be, amelyek repülni is képes.
Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Nem elég Kevin Federline számára az a pénz, amelyet az énekesnő fizet neki havi szinten. Ez összesen húszezer dollár, azaz körülbelül ötmillió forint.   
Így készíts kávés testradírt!

Így készíts kávés testradírt!

Van, akit már a kávé illata kellemes hangulatba hoz. Ha ez velünk is így van, érdemes kipróbálnunk a kávéval készült testradírt, mégpedig saját kezűleg!
A robot fejlődésének lépcsői

A robot fejlődésének lépcsői

A mesterséges intelligencián belül a robotika kétségtelenül a legizgalmasabb, ám a legellentmondásosabb terület is. Abban mindenki egyetért, hogy a robotok alka...
< >