2018. 01. 07. - 09:49

Hogyan készüljek a babavárásra?

Hogyan készüljek a babavárásra?
A terhesség első három hónapjában több dolog is eldől. Éppen ezért fontos, hogy a leendő kismama és kedves felkészüljenek az előttük álló kilenc hónapra, hogy egy egészséges és szép gyermek jöjjön a napvilágra.

 

Az első és talán a legfontosabb dolog az egészséges életmód. Szakemberek a dohányzó nőknek azt javasolják, hogy az áldott állapot előtt már legalább kilenc hónappal szokjanak le a dohányzásról. Ezzel ugyanis növelik a teherbeesést. Természetesen a férfi oldaláról is fontos a leszokás, hogy hímivarsejtjei egészségesebbek legyenek.
 
 
A spirált körülbelül 4-6 hónappal kell előbb levetetni, még a fogamzásgátló szedését három hónappal a fogamzás előtt célszerű abba hagyni. Ez azért fontos, hogy a szervezet kiürüljön.
Az étkezésre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Érdemes oda figyelni a rendszeres és változatos táplálkozásra. Sok teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat, halat és még számos egészséges ételt kell fogyasztani. 
A babavárás előtt orvosi vizsgálatra is szükséges elmenni, ahol megmondják, hogy egészséges és felkészült a szervezet a kicsire. 
Az alkohol és a kábítószer a lehető legrosszabb a magzatra nézve.Utóbbi között nincs olyan mennyiség, amely nem ártalmas. Alkoholból nőknél néha napján egy-egy dl vörösbor megengedett, de nem szabad túlzásba vinni.
A rendszeres szexuális élet mellett maximum hat hónap alatt szokott sikerülni a gyermekáldás, de ha több mint egy évig nem jön össze, akkor érdemes szakemberhez fordulni.
 
N.O.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.