Baba - Mama

Hogyan készüljek a babavárásra?

Hogyan készüljek a babavárásra?
A terhesség első három hónapjában több dolog is eldől. Éppen ezért fontos, hogy a leendő kismama és kedves felkészüljenek az előttük álló kilenc hónapra, hogy egy egészséges és szép gyermek jöjjön a napvilágra.

 

Az első és talán a legfontosabb dolog az egészséges életmód. Szakemberek a dohányzó nőknek azt javasolják, hogy az áldott állapot előtt már legalább kilenc hónappal szokjanak le a dohányzásról. Ezzel ugyanis növelik a teherbeesést. Természetesen a férfi oldaláról is fontos a leszokás, hogy hímivarsejtjei egészségesebbek legyenek.
 
 
A spirált körülbelül 4-6 hónappal kell előbb levetetni, még a fogamzásgátló szedését három hónappal a fogamzás előtt célszerű abba hagyni. Ez azért fontos, hogy a szervezet kiürüljön.
Az étkezésre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Érdemes oda figyelni a rendszeres és változatos táplálkozásra. Sok teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat, halat és még számos egészséges ételt kell fogyasztani. 
A babavárás előtt orvosi vizsgálatra is szükséges elmenni, ahol megmondják, hogy egészséges és felkészült a szervezet a kicsire. 
Az alkohol és a kábítószer a lehető legrosszabb a magzatra nézve.Utóbbi között nincs olyan mennyiség, amely nem ártalmas. Alkoholból nőknél néha napján egy-egy dl vörösbor megengedett, de nem szabad túlzásba vinni.
A rendszeres szexuális élet mellett maximum hat hónap alatt szokott sikerülni a gyermekáldás, de ha több mint egy évig nem jön össze, akkor érdemes szakemberhez fordulni.
 
N.O.

 

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Bombaként robban pár nappal ezelőtt a hír, miszerint a színésznő állapotos. Most pedig azt pletykálják, hogy ikreket vár.   
4 jel, hogy a stressz már a hajadat is érinti!

4 jel, hogy a stressz már a hajadat is é...

Mindenbe beférkőzik, vigyázni kell vele – a stressz nemcsak mentálisan befolyásolhat bennünket, hanem kinézetünkre is komoly hatást gyakorol. Például a tincsein...
Kylie Jenner pánikba esett - le akarták fotózni

Kylie Jenner pánikba esett - le akarták ...

Aggódik a lányáért Kris Jenner. Kylie, akiről szeptember óta az a hír járja, hogy várandós, keveset teszi ki a lábát otthonról, minap azonban pánikban hívta fel...
Mennyi vitaminra van szüksége a macskának?

Mennyi vitaminra van szüksége a macskána...

Nem igényel különösebb figyelmet a háziállat vitaminigénye, azonban egy-két dologra érdemes gondot fordítani.   
Elhunyt a Cranberries énekesnője

Elhunyt a Cranberries énekesnője

Mindössze 46 évesen távozott az élők sorából Dolores O’Riordan, a Cranberries zenekar énekesnője. Január 15-én, Londonban hunyt el, ahol új dalok felvételével f...
Senki sem tökéletes

Senki sem tökéletes

Kutatások igazolják, hogy azok az édesanyák, akik mindenben a tökéletességre törekednek hajlamosabbak a depresszióra.   
Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a nőknek sokkal jobban tetszenek azok a férfiak, akik már kapcsolatban élnek. Vajon mi lehet az oka?  
Kendall Jenner ledobta a textilt

Kendall Jenner ledobta a textilt

A népszerű modell a testvéreihez hasonlóan megvált ruháitól egy fotózás kedvéért. Nézd csak!  
A kevés hús segíthet a fogyásban?

A kevés hús segíthet a fogyásban?

Kutatók szerint hiába figyelnek a fogyni vágyók arra, hogy mennyit esznek a sok hús gátolhatja a súlyvesztést.   
Eljegyezték Britney Spears-t?

Eljegyezték Britney Spears-t?

Okot adott a találgatásokra a tehetséges énekesnő – Britney Spearsről ismert, hogy 2016 vége óta a nála fiatalabb Sam Ashgarival jár, de vajon már a vőlegénye i...
< >