2018. 03. 29. - 12:19

Mennyi alvás szükséges egy gyermeknek?

Mennyi alvás szükséges egy gyermeknek?
Az alvás minden ember számára nélkülözhetetlen. Az sem mindegy természetesen, hogy ki mennyit alszik. A gyerekeknek és a felnőttek is különböző az alvásigénye. 
A kicsi gyerekek jóval többet alszanak, mint a felnőttek. Az alvásidő nagyon fontos a számukra. A szülők nagy része azonban sokszor nincs tisztában azzal, hogy mennyit kell aludnia a kicsiknek. Egy nemrégiben végzett kutatás szerint a négy év körülieknek átlagosan 9 óra 45 perc lenne szükséges. Azok, akik keveset alszanak sokkal zavartabbak a nap során, ráadásul viselkedési problémák is előfordulhatnak náluk. 
 
Mennyi alvás szükséges egy gyermeknek?
Fontos az alvás a kisgyermekek számára
 
Ugyanúgy, mint a felnőtteket, a gyerekeket is megzavarja, ha nem alszanak rendesen. Ha valaki éjszaka későn fekszik le és korán, akkor biztos, hogy kevésbé tud majd másnap koncentrálni. 
 
Az Egyesült Államok hivatalos ajánlása alapján az 1-3 év közöttieknek legalább 12-14 órát kell aludnia, a 3-5 éveseknek 11-12 órát, még a 5-12 éves kicsiknek 10-11 óra alvás javasolt. Emellett fontos, hogy a szülő következetes legyen és bevezessen egyfajta rendszert az esti lefekvéseknél. Ezzel nemcsak a gyermek immunrendszere erősödik meg, de a bioritmusa is zavartalan működik majd. Ráadásul a szakemberek úgy vélik, hogy a kiegyensúlyozott felnőtt élet felé vezető útban is nagy szerepet játszik a megfelelő alvás.
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.