2022. 08. 15. - 10:54

Mesterséges intelligencia segíti az anyát és csecsemőjét

Mesterséges intelligencia segíti az anyát és csecsemőjét
A mesterséges intelligencia gyorsan fejlődik és számos iparágat képes jobb irányba megváltoztatni. Ezek közé tartozik az egészségügy, különösen a betegségek megelőzése és korai diagnosztizálása. 
Az AI PREMie projekt tökéletes példája annak, hogy a csúcstechnológiát képviselő biokémiai, klinikai és gépi tanulási szakértelem hogyan kombinálható.
 
A preeklampszia egy veszélyes egészségügyi állapot, amely terhes nőket érinthet. Magas vérnyomás és fehérje jelenléte a vizeletben jellemzi. Ha nem kezelik, görcsrohamokhoz, agyvérzéshez, sőt halálhoz is vezethet. Korai diagnózissal és kezeléssel azonban az esetek többsége az anya vagy a baba károsodása nélkül megoldható.
 
 
A közelmúltban a mesterséges intelligenciát (MI) nagy sikerrel építették be az adatvezérelt élettudományi projektekbe. Az egyik ilyen projekt az AI PREMie, amelynek célja a preeklampszia diagnosztizálása. Az AI PREMie azonban arra is képes, hogy megjósolja a jövőt és megmondja a klinikusnak, mikor a legjobb a baba világra hozatala. Ez a beteg terhes nők vérlemezkéiben tárolt információkból származó, szabadalmaztatott biomarkereken alapul.
 
 
Mesterséges intelligencia megmentheti a babák és anyukájuk életét is
 
A mesterséges intelligencia beépítése az adatvezérelt élettudományi projektekbe valóban átalakító erejű. Lehetővé teszi nagy mennyiségű adat hatékonyabb elemzését, ami jobb diagnózisokhoz és kezelésekhez vezethet. Ezenkívül segít felgyorsítani a kutatási és fejlesztési folyamatot.
 
Az AI PREMie egy fontos projekt, amely sok anya és csecsemő életét mentheti meg. Az élvonalbeli biokémiai, klinikai és gépi tanulási szakértelemmel rendelkező projektnek megvan a lehetősége arra, hogy valódi változást hozzon a világban.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.