2023. 04. 10. - 08:15

A következő 20 évben rátalálhatunk az idegenekre?

A következő 20 évben rátalálhatunk az idegenekre?

Az emberiség az előtte álló 20 évben felfedezi az idegen életet – állítja egy kiváló csillagász. A dologban nagy szerepet játszhat a fejlett technológia.

Egy elismert csillagász jóslata szerint az emberiség a következő 20 évben rálel az idegenekre. Olvasd el: Idegen üzeneteket fogott Kína?
 
Sasha Hinkley professzor, az Exeteri Egyetem asztrofizikai docense úgy látja, egyre valószínűbb, hogy 2043-ra felfedezik a földönkívüli élet bizonyítékait. ur_01
 
Olyan eszközök, mint például a NASA James Webb űrteleszkópja, képesek észlelni biológiai jelzéseket, ha úgy tetszik, aláírásokat - élőlények által kibocsátott gázokat tartalmazó exobolygók atmoszféráját. Olvasd el: Idegeneket kémlel a világ legerősebb űrteleszkópja
 
Elég nagy a valószínűsége annak, hogy az univerzumban valamilyen formában létezik élet. Az, hogy egy exobolygón életet azonosítanak, véleménye szerint még az ő életében valóra válik – írta Hinkley a The Spectator magazinban.
 
A csillagász ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az emberi fajnak nem feltétlenül kell találkoznia kis zöld emberkékkel.
 
„Az egyértelműség kedvéért az élet felfedezése egy másik bolygón nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy idegen civilizáció létezik egy másik bolygón, ahogyan azt sem, hogy valamilyen formában kommunikálni fogunk ilyen életformákkal” – mondta a szakember.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.