2022. 06. 20. - 08:30

Idegen üzeneteket fogott Kína?

Idegen üzeneteket fogott Kína?

Kínai tudósok földönkívüleiktől vehettek fel üzeneteket – állítják a keleti országban napvilágot látott jelentések.

Idegenek üzeneteit foghatták el kínai tudósok a helyi jelentések szerint. Ezekben az áll, hogy az állam által támogatott kutatók szokatlan elektromágneses jeleket észleltek az országban, amelyek valószínűleg intelligens, a galaxis más részein élő civilizációktól származnak. Olvasd el: Ufókat azonosítana Kína - társa a mesterséges intelligenciaufok_1
 
A tudósok azzal érveltek, hogy még sosem láttak olyan üzeneteket, amilyeneket a közelmúltban a Sky Eye – a világ legnagyobb rádióteleszkópja – rögzített.
 
A lehetséges felfedezésről a Science and Technology Daily, a Kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium hivatalos lapja számolt be – ám a hírt gyorsan eltávolították. Olvasd el: 250 idegen csillagot fedezett fel galaxisunkban a mesterséges intelligencia
 
A szakértők mindenesetre számos gyanús jelet észleltek az elmúlt években. Más idegen-kutatók azonban azt mondják, ez egyszerűen rádióinterferencia is lehet.
 
„Annak a lehetősége, hogy a gyanús jel valamilyen rádióinterferencia, meglehetősen magas. Ezt szükséges megerősíteni vagy kizárni” – mondta Zhang Tonjie, az egyik földönkívüli civilizáció-kutatócsoport vezetője.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.