2021. 11. 17. - 08:30

A legijesztőbb horror félig mesterséges intelligencia műve

A legijesztőbb horror félig mesterséges intelligencia műve

Nagyon úgy fest, a mesterséges intelligencia tudja, mi kell egy kasszasiker megírásához. Az első horrorfilm, melyet félig egy mesterséges intelligencia írt, feltűnően hátborzongatónak ígérkezik.

Az eddigi legijesztőbb és leghátborzongatóbb horrornak ígérkezik az Impossible Things. Hogy miért ennyire biztosak benne az alkotók? Azért, mert a big data és a mesterséges intelligencia (MI) felhasználásával tervezték.
 
Utóbbi írta társszerzőként a filmet, egy csapat ember mellett. Ha felmerül bennünk a kérdés, miért foglalkozik ezzel egy MI, a válasz egyszerű: a gépek tudják, mi kell az embernek. Olvasd el: Hamis macskák jönnek a nem létező emberek utánhorror_mi_1
 
Csupán az adatokra van szükség.
 
A gépek meg tudják mondani a kreatív szerzőknek, mit igényel a közönség. Így eredeti tartalom hozható létre, olyan típusú, ami érdekelni fogja.  
 
A csapat a Natural Language Processing (természetes nyelv feldolgozás - NLP) használatával tanította meg a mesterséges intellienciát több ezer cselekmény-összefoglaló (vagyis film), illetve a kasszateljesítmény közötti összefüggésre.
 
A mesterséges intelligencia a minták megtalálásában kiváló, de nem olyan jó, hogy kreatív legyen – ez az emberekre van bízva. Olvasd el: Nem létező ember mutatta be az LG termékeit
 
Egy idő után az MI elég okossá vált ahhoz, hogy felismerje a kasszasiker filmek legfontosabb jellemzőit, s ezeket a tényezőket szem előtt tartva közösen megírja a szerzőkkel az Impossible Things című történet forgatókönyvét.
 
Az emberi készítőkre szükség van, mert egy teljes mértékben mesterséges intelligencia-írta rövidfilm, a Sunspring már bizonyította, hogy az MI nem tudta felismerni a mélyebb cselekménylogikát - aminek következtében nem volt értelme a történetnek.
 
Adathalmazt azonban csak a mesterséges intelligencia képes megjegyezni, információkat kinyerni belőle.
 
 
Fotó: Facebook
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.