2023. 05. 03. - 08:25

A sztratoszférába viszi az embert 2025-ben egy űrballon

A sztratoszférába viszi az embert 2025-ben egy űrballon

Lehetővé válik az utazás „a 21. század legérintetlenebb űrhajóján” – Egy vadonatúj űrballon három éven belül a sztratoszférába viheti a jelentkezőket.

Ismerkedjen meg a 21. század legeredetibb űrhajójával – ezzel a felszólítással invitálja az érdeklődőket az űr felfedezésére a Zephalto nevű francia cég. 
 
A vállalat az űrutazás merész megoldásait kutatja. A szóban forgó Celeste űrhajót egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású ballon emeli fel és viszi úttörő útra az ambiciózus utazókat a Föld sztratoszférájába.
 
Az űrlégballon és űrkapszula várhatóan 2025-ben indul el – köszönhetően egy mérnökcsoportnak és szakértők közös erőfeszítésének, a világ minden tájáról.
 
A Zephalto elárulta: a találmány a Francia Űrügynökség (CNES) hat évtizeden át tartó ballonrepülési kísérleteiből merít. Olvasd el: Digitális ikerrel terveznek űrballont
 
A sztratoszférába viszi az embert 2025-ben egy űrballon
A sztratoszférába viszi az embert 2025-ben egy űrballon
 
A fémszerű „űrhajó” lényegében egy túlnyomásos kapszula, melyet a cég szerint igen modern tárgynak terveztek: a legnagyobb kényelmet és biztonságot nyújtja.
 
Világhírű építész tervezte és a legjobb műszaki csapatok építették. A tervező híres az eredeti formatervezés és a csúcsminőségű belső terek terén végzett munkájáról, így kapszula teljes mértékben elvarázsolhatja az utazót.
 
A kozmikus élménynek a jelek szerint négy része lesz. A beszálláshoz a Zephalto egyik űrkikötőjéből indulnak az utasok, itt lépnek be a túlnyomásos Celeste kapszulába, melyet egy, a párizsi Sacré Coeur méretével megegyező, alacsony szén-dioxid-kibocsátású ballon emel fel. Olvasd el: Már lehet helyet foglalni az űrballonba
 
Miközben 4 m/s-os emelkedési sebességgel haladnak felfelé, a felhasználók lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetnek a Földön.
 
A kapszula másfél órás utazást követően éri el a csúcspontját, 25 km-es magasságban, a légkör 98 százaléka felett.
 
Ezen a ponton megjelenik a Föld görbülete - vagyis az utasok exkluzív kilátásban részesülhetnek. A nagyjából 3 órás utazás enyhe ereszkedéssel zárul, miközben a fedélzeti személyzet tájákoztatja a vendégeket, mi felett repülnek éppen.
 
 
Fotó: zephalto.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.