2023. 02. 14. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Digitális ikerrel terveznek űrballont

Mesterséges intelligencia - Digitális ikerrel terveznek űrballont

Digitális iker segítségével léggömböt tervez a Space Perspective vállalat, amely turistáknak kínálna kíméletes utazást az űr pereméig.

Űrballont tervez digitális iker segítségével a Space Perspective. Olyan léggömböt alkotnak meg, amely az űrturisták számára kíméletes utazást tenne lehetővé, az űr pereméig – azzal, hogy hatalmas űrballonokhoz rögzíti a járműveket.
 
Meghökkentő, de a cég első foglalásait már el is adta, 125 ezer dollárért, ami több mint 44 millió forint – ez egy 6 órás repülésre szól 2024-től.
 
A Cape Canaveral székhelyű Space Perspective-et a világ első, luxus űrrepülési élményét kínáló cégként tartják számon. Állítja, hogy az űrfelfedezés izgalmát anélkül is élvezheti az ember, hogy egy  rakéta-utazást el kéne viselnie.  
 
Helyette egy futballstadion méretű léggömb – amely 13 millió köbláb gázzal üzemel - finoman feljuttatja az utasokat a légkör szélére, 20 mérfölddel, azaz 32 kilométerrel a Föld felett. Itt készíthetnek képeket is a Földről, ahogyan az űrből látszik.
 
A magáncég Neptune One-ja lesz az első űrkilövő operátor, amely kilenc emberrel a fedélzetén – beleértve a pilótát – útnak indul a Space Coast Spaceport űrkikötőből. Olvasd el: Meghökkentő - Már lehet foglalni az űrballonba
 
Mesterséges intelligencia - Digitális ikerrel terveznek űrballont
Mesterséges intelligencia - Digitális ikerrel terveznek űrballont
 
Az űrutazás körülményeibe az érdeklődők a CES (Consumer Electronics Show) 2023 technológiai kiállításon is belekóstolhattak Las Vegasban január elején: a Siemens standján egy szimulált nézetet láthattak – ezt láthatják a turisták a ballon kapszulájában, amelyben lesznek ülések és bár is.
 
A cég szerint 360 fokos kilátás nyílik a Földre 32 kilométer magasságból – a szerkezetet pedig egy futballstadion méretű űrballon hajtja.
 
A Space Perspective Jane Poynter és Taber MacCallum ötlete, egy házaspáré, aki csapatot hozott létre, miután a Bioszféra 2 legénységeként megismerkedtek. Utóbbi mesterséges, zárt ökoszisztémával rendelkezik, amely a Föld bioszféráját tükrözi – célja, hogy tesztelje az emberi élet fenntartásának életképességét a világűrben.
 
A házaspár megalapította a Paragon Space Development Corporationt, egy életfenntartó rendszerekkel foglalkozó vállalatot, amely emberek által használt űrhajókon - köztük a Nemzetközi Űrállomáson használt – fejlesztett ki technológiákat. Sőt, Elon Musk műszaki tanácsadóiként is tevékenykedtek az emberi űrrepüléssel kapcsolatban, mielőtt a SpaceX valósággá vált volna.
 
Poynter, a Space Perspective társalapítója egy Siemens sajtóeseményen elmondta, hogy a Siemens tervezési technológiája keretében a „digitális iker” létrehozása segít majd tökéletesíteni a dizájnt a digitális szférában - anélkül, hogy a vállalatnak költséges fizikai prototípusokat kéne létrehoznia. Olvasd el: Mesterséges intelligencia-űrgyár tenné lehetővé az emberi Hold-bázist
 
A Siemens szoftverét a biztonsági rendszerek tesztelésére és egyebek tesztelésére használják a biztonság és a fenntarthatóság maximalizálása érdekében – mondta egy interjúban Brenda Discher, a Siemens Digital Industries Software marketing igazgatója és stratégiai vezetője.
 
Azzal kapcsolatban, miként illeszkednek majd a digitális ikrek a metaverzum vízióihoz, megjegyezte: „Sokkal több partnerre lesz szükségünk ahhoz, hogy valódi, magával ragadó élményt alkossunk, különösen, ha ipari terekbe kerülünk.”
 
A vállalat az Nvidiával működik együtt az Omnverse digitális ikereszközöket illetően, biztosítva a gyártási és gépészeti szakértelmet.
 
Jelenleg 6 projekt és 15 digitális ikerprojekt van folyamatban. Az egyik a BMW szimulált autógyára, amely a való világban épül majd fel. A Siemens a Nemo's Garden és a 80 Acres Farms kiváló projektjeit is bemutatta CES-standján.
 
 
Fotó: spaceperspective.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.