2023. 01. 06. - 08:30

Babasírást fordít a mesterséges intelligencia-kütyü

Babasírást fordít a mesterséges intelligencia-kütyü

A babák sírását „lefordító” eszközzel rukkolt elő egy tajvani cég a Las Vegasban megnyílt CES 2023 technológiai tárlaton.

Megnyitott a Las Vegas-i CES technológiai kiállítás, s vele érkeznek a legkülönfélébb okos kütyük, amelyek a mindennapjainkat hivatottak megkönnyíteni. Olvasd el: Babasírást elemez az MIbaba_sir_01
 
A kisgyermekes szülőkét például egy egyedülálló eszköz, amely „lefordítja”, miért sír a baba. 
 
A tajvani Qbear cég találmánya úgy néz ki, akár egy fánk. Mesterséges intelligenciával működik, 10 másodperc alatt azonosítja a csecsemő hangját és elemzi állapotát.  
 
 
Négy dolgot képes felfedezni, az álmosságot, az éhséget, azt, ha tele a gyermek pelenkája, illetve az egyébből fakadó komfortérzet-hiányt.
 
Amint azonosította a problémát, megoldással is előáll: álmosság esetén például le tud játszani megnyugtató háttérzajt vagy egy kellemes altató zenét. 
 
De a szülők hangját is visszaadhatja, amelyeket előre rögzítenek. Olvasd el: Temperamentum alapján állapítja meg a baba korát és nemét a mesterséges intelligencia
 
Hangulatos, megnyugtató LED-fényt áraszt, ha arra van szükség.
 
Az eszköz okostelefonos alkalmazáson keresztül kommunikál, Amazon Alexa digitális asszisztenssel is lehet vezérelni.
 
Amennyiben tehát a kütyü szerint pelenkacserére van szükség, értesítést kaphatunk a telefonunkon.
 
Az érdeklődő szülők számára jó hír, hogy bár még nem tudni, mikor kerül piacra az eszköz, valószínűleg már piacképes állapotban van, mert tavaly és tavalyelőtt is jelentkeztek vele a CES-en, akkor még a korai verzióval.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.