2023. 01. 13. - 08:30

Bármilyen buborékos italt elkészít egy új robot

Bármilyen buborékos italt elkészít egy új robot

Különleges kétkarú robot mutatkozott be a Las Vegasi CES 2023 technológiai kiállításon, amely bármilyen buborékos italt el tud készíteni és mellette barista is.

Csaposnak is beválna az az új robot, amely az idei CES (Consumer Electronics Show) technológiai tárlaton demonstrálta képességeit. Olvasd el: Megoldja a robot, hogy formálódjon a tésztarobot_barista_adam_01
 
Az Adam névre keresztelt kétkarú gépezet baristának is elmehetne: tejes teától a gyümölcsös italon át a buborékteáig bármit elkészít. A kiállításon buborékteát főzött az érdeklődőknek, akik digitális érintőképernyőn választhatták ki az italaikat. 
 
„Az Adam célja alapvetően a vendégek vonzása, valamint az italok teljesen automatizált és hatékony elkészítése” – mondta Timothy Tanksley, a Richtech Robotics munkatársa.
 
A robot két markolattal rendelkezik, ezek testreszabhatók adott italok elkészítéséhez. Ha éppen szünetet tart az italok keverésében, Adam akár táncolhat is, hogy szórakoztassa az embereket. Olvasd el: Anime ihlette robotcselédek dolgoznak egy japán kávézóban
 
A robotot már lehet bérelni rendezvényekre, teljes- vagy részmunkaidőben.
 
Adam egyike azon robotoknak, amelyeket a Richtech Robotics bemutatott a CES tárlaton, s különféle feladatokat végeznek, a felületek fertőtlenítésétől a szállításig.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.