2022. 09. 01. - 08:30

Büszkén mutatták be, majd kirúgták a világ első robotrapperét

Büszkén mutatták be, majd kirúgták a világ első robotrapperét

Sokakat meglepett a zeneiparban a Capitol Records bejelentése, miszerint szerződést bontott FN Mekával, a világ első virtuális rapperével.

Két héttel azután, hogy leszerződtette, ki is rúgta virtuális rapperét a Capitol Records.
 
FN Meka - a számítógép által generált személyiség - hatalmas sikert ért el a TikTok közösségi médiaalkalmazáson, több mint 10 millió követőt gyűjtött össze.
 
A lemezkiadó 2022 augusztásban büszkén jelentette, hogy leszerződtette őt és kiadta debütáló számát. Olvasd el: Kissé bizarr lett a világ első mesterséges intelligencia-generált karácsonyi dala
 
Két héttel azután, hogy leszerződtette, ki is rúgta virtuális rapperét a Capitol Records
Két héttel azután, hogy leszerződtette, ki is rúgta virtuális rapperét a Capitol Records
 
FN Meka hangja embertől származik, ezt leszámítva azonban minden egyéb a mesterséges intelligencia műve - dalszövegeket és dallamot ír, tempót és a hangszerelést választ.
 
A dal vegyes reakciókat váltott ki a rajongók és a kritikusok körében egyaránt. Míg egyesek dicsérték a szerzemény innovatív és egyedi hangzását, mások úgy érezték, a szöveg giccses és mesterkélt. Olvasd el: Már magyar népdalokat is írhat a mesterséges intelligencia
 
A rajongók véleményétől függetlenül a Capitol Records úgy döntött, megszakítja a kapcsolatot FN Meka-val - kevesebb, mint 2 héttel a debütáló dal megjelenése után.
 
„A Capitol Records mindig törekszik az innovációra és arra, hogy új hangzásokat hozzon a mainstreambe, de ebben az esetben hibát követtünk el FN Meka szerződtetésével. Elnézést kérünk a rajongóinktól és reméljük, a jövőben valami hitelesebbet tehetünk majd le az asztalra” - tudatta közleményben a kiadó szóvivője.
 
 
J.L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.