2022. 04. 11. - 09:45

Már magyar népdalokat is írhat a mesterséges intelligencia

Már magyar népdalokat is írhat a mesterséges intelligencia

Néhány külföldi próbálkozás után már magyar népdalok is születhetnek mesterséges intelligencia segítségével, a Stratis technológiai cég és a zeneszöveg.hu jóvoltából.

Ki hinné, hogy a mesterséges intelligencia ma már népdalok írására is képes? A témában több külföldi próbálkozás is volt már – most azonban összefogott a zeneszöveg.hu és a Stratis technológiai cég, s kifejlesztett egy mesterséges intelligencia alapú dalszövegíró chatbotot – tudatta a Blikk.
 
Annak, aki használni szeretné, a https://chatbot.refren.hu/ weboldalon kell kiválasztania kategóriát – magyarul, hogy milyen hangulatú dalt szeretne, szerelmes, vidám, esetleg fájdalmas témájút? De rá is bízhatja a rendszerre, hogy az meglepje őt valamivel.
 
A mesterséges intelligencia ezt követően bárkinek generál egy egyedi négysoros népdalt, amely nem hasonlít a többieknek készítettetre. Olvasd el: Kissé bizarr lett a világ első MI által generált karácsonyi dala
 
Már magyar népdalokat is írhat a mesterséges intelligencia
Már magyar népdalokat is írhat a mesterséges intelligencia
 
Pontozhatjuk, hogy mennyire tetszik a dal és címet is adhatunk neki – írta meg a Blikk.
 
Az újdonságnak Messenger-alkalmazása is van, amely közvetlenül is használható a https://m.me/zeneszoveg linkről.
 
Az április elsejétől elérhető chatbot 3 hétig lesz használható, tehát aki szeretne, húsvétkor is meríthet belőle ihletet. Olvasd el: Mesterséges intelligencia írta a Nirvana új dalát
 
Azon népdalok közül, amelyeket a mesterséges intelligencia generál, a szervezők választanak majd, s megzenésítik ismert zenészekkel, a részletek azonban csak később kerülnek majd nyilvánosságra – tudatta a PR Garden.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.