2011. 04. 22. - 10:00

Csábi Bettina elárul egy titkot nekünk!

Csábi Bettina elárul egy titkot nekünk!
Bűnös dolog lángost enni? Hogyan nyerhetünk feloldozást?

Csábi Bettina titkos lángosa! Lássuk!

A lángosról a legtöbbünknek a strandok büféi előtt kígyózó végtelen sorok jutnak eszünkbe, és az, hogy érdemes mértékkel fogyasztani, hisz magas szénhidrát-és zsírtartalmú finomságról van szó. Meg lehet-e csinálni kicsit másképp a lángost, hogy nyugodtabban ehessünk belőle?
Csábi Bettina sok elfoglaltsága mellett ugyanolyan háziasszony, mint mások, naponta főz és gyakran süt gyermekeinek. Bettina megismertet velünk egy igen egyszerű, költségkímélő és finom receptet, ami ráadásul szénhidrátcsökkentett álomdiéta lisztkeverék felhasználásával készült.

 

Fél kg álomdiéta lisztből készült lángosból egy család bőségesen

Csábi Bettina

megvacsorázik bűntudat nélkül!

Hozzávalók:
fél kg álomdiéta lisztkeverék
1 egész tojás
1 kis pohár tejföl
1 csapott evőkanál só
2,5-3 dl tej
1 csipetnyi gyümölcscukor
15 g élesztő

Elkészítése:

0.5dl langyos tejbe beletesszük a csipetnyi gyümölcscukrot, illetve az összemorzsolt élesztőt. Megvárjuk míg „felfut". A álomdiéta lisztkeveréket összekeverjük a sóval, közepében „fészket" csinálunk, amelybe beleöntjük a tejben felfutott élesztőt. Ezt követően hozzáadjuk az 1 pohár tejfölt, és a tojást és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, kézzel dagasztjuk, majd a tésztával teli tálat meleg vízbe tesszük, hogy gyorsítsuk a „kelés" folyamatát.
Miután a tészta megkelt, sodrófával kinyújtjuk, és nagyobb méretű szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott formák szélét meghúzogatjuk, hogy a lángosunk széle vastagabb, közepe vékonyabb legyen, majd forró, bő olajban kisütjük.
Fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, és bűntudat nélkül lakmározhatjuk!
Jó étvágyat az egészséghez!

-gg-

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.