2022. 03. 23. - 08:30

Darab egy másik világból - Földönkívüli tesztlabort telepít Anglia

Darab egy másik világból - Földönkívüli tesztlabort telepít Anglia

Az Egyesült Királyság egy földönkívüli tesztlabor segítségével bizonyítaná, hogy van élet a Mars bolygón.

Földönkívüli tesztlabort telepített Anglia, hogy bizonyítsa az idegenek létezését a Marson. A laboratórium támogatást nyert el az eddigi egyetlen olyan létesítmény felépítésére, amely tárolja és elemzi a vörös bolygóról származó mintákat. Olvasd el: Így bizonyítaná egy tudós, hogy van élet a Marson mars_foldje_1jpg
 
Tíz esztendő alatt nagyjából 8 küldetést terveztek az űrbe, abban a reményben, hogy mintákat, valamint kövületeket tartalmazó aszteroidákat gyűjtenek a Marsról, melyekkel bizonyíthatják, hogy létezik intergalaktikus élet. 
 
„Ha ezeket a sziklákat idehozhatnánk, széthasítanánk őket és kövületet találnánk, az rendkívül izgalmas lenne. Határozottan ez lenne a marsi élet első felfedezése az Egyesült Királyságban” – mondta dr. Rain Irshad, a Tudományos és Technológiai létesítmények Tanácsához tartozó Rutherford Appleton Laboratóriumának rendszermérnöke. Olvasd el: Madárszerű drónok már vizsgálják a Vénuszt
 
Eközben a NASA Perseverance Roverje már dolgozik a kövületek felkutatásán:  elkezdte fúrni a Marson a sziklákat, egy ősi tó közelében - ezeket az Európai Űrügynökség a Fetch Rover segítségével 2 éven belül összegyűjti.
 
„Ez az első alkalom, hogy elhozunk egy darabot egy teljesen más világból” – jegyezte meg dr. Irshad.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.