2022. 01. 11. - 08:30

Defibrillátoros drón mentette meg egy férfi életét

Defibrillátoros drón mentette meg egy férfi életét

Drón segített Svédorszában egy szívrohamot elszenvedett férfin. A teljesen önálló gépezetet egy járókelő riasztotta, amikor az idős ember összeesett az utcán.

Autonóm drón mentette meg egy férfi életét a svédországi Trollhattanban. A 71 esztendős bácsi szívrohamot kapott az utcán. Olvasd el: Drón segít tollaslabdázni a látássérülteknek
 
Dr. Mustafa Ali munkába menet vette észre az idős embert, amint otthona előtt összeesik hóeltakarítás közben. Drónt hívott a férfi segítségére. szivroham_01
 
„Azonnal láttam, hogy baj van és segítséget kértem – magyarázta dr. Ali. – A férfinak nem volt pulzusa, elkezdtem újraélesztést végezni, miközben megkértem egy másik szemlélődőt, hogy hívja a 112-t. Néhány perccel később már láttam, hogy valami repül a fejem felett. Egy drón volt a defibrillátorral.”
 
Dr. Ali megragadta a defibrillátort és sokkot adott az idős embernek az újraélesztéssel együtt. Olvasd el: Felgyorsult a koronavírus-járvány idején a drónok használata
 
A megmentett férfi már kijöhetett a kórházból és rendkívül hálás. „Elmondani sem tudom, mennyire hálás vagyok az új technológiának és a defibrillátor gyors szállításának. Ha nem lett volna a segítség és a drón, lehet, már nem lennék itt” - mondta.
 
A mentő felszerelést szállító drónt - amely Svédországban 200 ezer otthont érhet el - jelenleg tesztelik, s az egész skandináv országban nyújthat egészségügyi támogatást.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.