2021. 09. 12. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Drón segít tollaslabdázni a látássérülteknek

Mesterséges intelligencia - Drón segít tollaslabdázni a látássérülteknek

Újra játszhatnak tollaslabdát a látássérültek egy mesterséges intelligencia-fejlesztés segítségével, melyet a japán Tsukuba egyetem hallgatóiból álló csapat hozott létre.

Drón segítségével tollaslabdázhatnak újra a látássérültek. Az eszközt egy kutatókból álló csapat fejlesztette ki a japán Tsukuba Egyetemen, Yoichi Ochiai professzor vezetésével.
 
A digitális természet-csoport olyan technológiai megoldásokat fejleszt, amelyek összehozzák az embert és a gépet. Az innovatív eszköz segít a látássérülteknek újra tollaslabdát játszani - egy drónt használva labdaként. Olvasd el: Vakokat vezet a mesterséges intelligencia egy hátizsákból
 
Drónt használ labdaként az innovatív tollaslabda-játék látássérülteknek
Drónt használ labdaként az innovatív tollaslabda-játék látássérülteknek
 
Bár a jelenlegi kialakítás kifejezetten a tollaslabda szerelmeseinek szól, a projekt természetesen többféle sportot és tevékenységet képes diverzifikálni, javítva ezzel a látássérültek testi és lelki egészségét.
 
A nagy segítséget jelentő eszköz kifejlesztéséhez a kutatócsapat több gyengén látó embert kért meg arra: azonosítsa a nehézségeket, amelyekkel a levegőben végzendő sportok során szembesülnek.
 
Válaszaikban a megkérdezettek elsősorban a labda kis méretét említették, valamint annak nagy sebességét, amelyet a szakemberek figyelembe vettek. Olvasd el: Vakokat vezet a mesterséges intelligencia-vezérelt cipő
 
Arra jutottak, hogy a labdát drónra cserélik, amely elég nagy, képes beállítani a sebességét és jellegzetes repülő hangot bocsát ki. Ezek a jellemzők segítik a látássérülteket a mozgó labda sikeres felismerésében. 
 
 
A megoldást speciális ütőkészlettel is kiegészítik, amely az ütő rácsrésze helyett a keretre erősített érzékelőrendszeren keresztül azonosítja a dróngolyót.
 
Amikor az ütők észlelik az elhaladó drónt, megváltoztatják annak irányát az ellenfél felé. Így a látássérültek újra megtapasztalhatják, milyen tollaslabdázni, élvezetes mérkőzéseken és versenyeken vehetnek részt.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.