2022. 12. 09. - 08:30

Denevérmozi segít megvédeni a fogyatkozó populációt

Denevérmozi segít megvédeni a fogyatkozó populációt

Meglepő találmány: a Batman filmmel egyidőben piacra került egy denevérmozi Angliában, amely a fogyatkozó brit denevérek védelmét szolgálja.

Meglepő ötlettel igyekszik megvédeni a fogyatkozó denevérpopulációt két szervezet Nagy-Britanniában. A streaming szolgáltató NOW és a Bat Conservation Trust denevérvédő stervezet egy denevérmozi megalkotásáért fogott össze, amely segít megóvni a madarakat. Olvasd el: Hipehatékony védőrobot egy medve mintájáradenevermozi_2
 
A Batman film streaming szolgáltatásának megjelenésével egyidőben limitált szériás denevérdobozt terveztek, amelyet ingyenesen terjesztenek.
 
A Bat Conservation Trust ugyanis azt tanácsolta, állítsanak fel doboz menedéket a kertekben, amellyel az udvarokat denevérbarátabbá teszik.
 
A denevérek az egyik legveszélyeztetettebb fajnak számítanak az Egyesült Királyságban, 18 őshonos fajból hatot a kihalás veszélye fenyeget. 
 
A denevérpopulációk igen kismértékűek - csak a nagyobb egérfülű denevér ismert Nagy-Britanniában és kevesebb mint 1000 szürke hosszúfülű típus. 
 
denevermozi_1Az élőhelyek elvesztése komoly probléma. Olvasd el: Robotkaptár mentheti meg a méheket
 
A denevérdoboz 40x40 centiméter, s tökéletes mása egy hagyományos moziépületnek, show-fényekkel, táblával és hat apró ülőhellyel.
 
A NOW és a The Bat Conservation Trust közötti együttműködést Ben Fogle tévés műsorvezető és természetvédő indította el. A „csapat tagja” Griff, egy megmentett rőt koraidenever (Noctule), amely sajnos megsérült egy macskatámadást követően.
 
Amy Schwartz ökológus és denevérrehabilitációs szakértő helyezte el biztonságos helyre.
 
Griff hasznos segítséget nyújtott a denevérdobozok létrehozásában.
 
„Tudom, hogy mindannyiunkban van egy szuperhős! A mi kötelességünk megvédeni és felhívni a figyelmet ezekre a veszélyeztetett fajokra” – fogalmazott Ben Fogle.
 
 
Fotó: Instagram/BenFogle
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.