2021. 10. 11. - 09:30

Mesterséges intelligencia - Három robot segíti az erdők rehabilitációját

Mesterséges intelligencia - Három robot segíti az erdők rehabilitációját

A természetet és a technológiát köti össze az a három robottípus, melyet a közelmúltban alkottak meg a világ erdeinek rehabilitációjára.

Különleges, kisméretű robotokat alkotott meg egy ipari formatervezéssel foglalkozó hallgató. Segev Kaspi az izraeli Shenkar College főiskolára készült diplomamunkájához készítette el erdei robot-koncepcióját.
 
Az „erdőőrző druidák” névre keresztelt robotegyüttes többek között vetőmag ültetéssel és adatelemzéssel foglalkozik, támogatva a fenntartható erdőgazdálkodást és az erdőfelújítás érdekében véghezvitt erőfeszítéseket. Olvasd el: Mesterséges intelligencia védheti és kezelheti az erdőt a németeknél
 
Mesterséges intelligencia - Ültetnek, fűrészelnek, adatot elemeznek a robotok
Mesterséges intelligencia - Ültetnek, fűrészelnek, adatot elemeznek a robotok
 
Az ifjú tervező ezzel ötvözött két ellentétes világot: a technológiát és a természetet. Célja az is, hogy a beszélgetéseket ösztönözze a növekvő légköri szén-dioxidról és erdők rehabilitációjának fontosságáról - miközben egy lehetséges megoldást is javasol a problémára.
 
A három robot a Chunk, Dixon és Rikko nevet kapta.
 
A „roboterdészek” olyan rendszerekben működnek, melyek az erdő igényeinek megfelelően változnak. Képesek dolgozni egyedül és csoportban is.
 
Minden robot meghatározott szerepet kap az erdő kezelésében és megőrzésében. Szerepük és tervezésük nyelve tükrözi az erdészmunka tanulmányozásának hosszú folyamatát. Megpróbálják mélyrehatóan megérteni ezt a meglehetősen lényeges munkát. Olvasd el: Orvvadászok ellen küzd a mesterséges intelligencia
 
 
Chunk robot a fűrészelésért, metszésért és kaszálásért felelős. Dixon a palánták és dugványok ültetéséről és újratelepítéséről gondoskodik, míg Rikko gyűjti, figyeli és elemzi az erdőből származó adatokat.
 
Segev Kaspi, a robotok tervezője rajzok, számítógépes megjelenítések és fizikai modellek segítségével keltette életre a három koncepcionális robotot, melyeknek reményei szerint hamarosan hasznát is vehetjük a világon.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.