2021. 07. 28. - 08:30

Mesterséges intelligencia - A földeken teljesít szolgálatot a robotkutya

Mesterséges intelligencia - A földeken teljesít szolgálatot a robotkutya

Kiküldték a robotkutyát a földekre – a Boston Dynamics már jól ismert mesterséges intelligencia-állata újabban a növények közötti sorokban járkál, de ennek komoly célja van.

Megjelent a termőföldeken a Spot nevű robotkutya. A Corteva Agriscience és a Boston Dynamics találmánya – mely már nem számít újdonságnak - új vetőmag- és növényvédelmi megoldások terepi tesztelését végzi.
 
Spot a kukorica- és napraforgósorok között járkál. A Corteva Agriscience a Boston Dynamics robotjával szeretné elérni a mezőgazdasági robotika új magasságokba emelését.
 
A cég az Annie névre keresztelt platformot használja arra, hogy a robotállat a sorok között járőrözzön, legyen az kukorica, napraforgó vagy valami más. Olvasd el: Már távolról is vezérelhető lesz a robotkutya
 
Mesterséges intelligencia - Földeken járőröz a Boston Dynamics robotkutyája
Mesterséges intelligencia - Földeken járőröz a Boston Dynamics robotkutyája
 
A Corteva szerint a robot potenciálisan alkalmazható mind az új vetőmag-, mind pedig a növényvédelmi megoldások terepi tesztelésére, mivel képes autonóm módon nagy mennyiségű adat begyűjtésére, s ezzel támogatja az új növényvédőszer-felfedező molekulák alkalmazását. Ráadásul a műveleteket is ellenőrzi.
 
„Az Annie platform olyan, ún. proximális érzékelési képességekkel van ellátva, melyekkel meghatározott cselekményeket tud végrehajtani egy adott területen vagy egy adott növénnyel kapcsolatban, s ez nagy segítséget jelent számunkra” - mondta el Geoff Graham, a Corteva Agriscience vetőmagtermék-fejlesztésének vezetője. Olvasd el: Szingapúri parkokban járőrözik a robotkutya
 
Az autonóm robot önállóan navigál a növénysorok között, miközben bizonyos eszközöket húz és hordoz, hogy adatokat gyűjtsön, vagy hatékonyan vegyszereket alkalmazzon, ami óriási lehetőségeket rejt magában – tette hozzá a szakember. Mint mondta, hamarosan átlépik a határokat, s még nagyobb segítséget tudnak nyújtani a farmereknek.
 
A Corteva egyébként együttműködik a Trimble céggel is, a kezdeti koncepció bizonyítása terén, valamint abban, hogy a pontos GPS-irányítási technológiákat a Spot robotplatformba integrálja.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.