2022. 11. 18. - 08:30

Egy meteorittal magyarázatot kaphatunk arra, hogy kerültünk ide

Egy meteorittal magyarázatot kaphatunk arra, hogy kerültünk ide

Egy, az Egyesült Királyságban landolt meteorit olyan nyomokat rejt, amelyek alapján a tudósok következtethetnek rá, hogyan alakult ki az élet a Földön.

Értékes információkkal szolgálhat a tudósok számára egy, Nagy-Britanniában földet ért meteorit - nyomokat rejthet a földi élet kialakulásáról. Olvasd el: Élesebb szemmel lát a Marson az MImeteorit_1
 
Az űrkőzet a gloucestershire-i Winchcombe városában landolt tavaly. Az elemzése során eddig kiderült, hogy 11 százalék vizet és 2 százalék szenet tartalmaz.
 
A kutatók a Science Advances folyóiratban jelentették meg eredményeiket, amelyek azt mutatják: az aszteroidák fontos szerepet játszottak abban, hogy meglegyenek az óceánok és az élet elindításához szükséges „összetevők”. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Drónokat edzenek meteorit-vadászatra
 
„A tudományos közösség egyik legnagyobb kérdése, hogy hogyan kerültünk ide? A Winchcombe meteorit elemzése betekintést nyújt abba, miként keletkezett a Földön víz, amely annyi élet forrása” – mondta Dr. Luke Daly, a Glasgow-i Egyetem munkatársa. 
 
Hozzátette: a kutatók még évekig dolgoznak majd ezen a példányon, s várhatóan újabb titkokat tárnak fel naprendszerünk eredetével kapcsolatban.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.