2022. 08. 23. - 12:15

Előtte áll a 3D-s önmaga - Így segít a színészeknek a mesterséges intelligencia

Előtte áll a 3D-s önmaga - Így segít a színészeknek a mesterséges intelligencia

Nemcsak a vágás és az utómunkában segít ma már a mesterséges intelligencia a mozifilmeknél. Fényt állít be, jelenetet színez, 3D-s modellt készít a színészeknek a felkészüléshez.

A színészek a filmművészet kezdete óta különböző technikákat alkalmaznak, hogy karaktereiket a filmvásznon megjeleníthessék. Az utóbbi években az egyik ilyen technika, amely egyre népszerűbbé vált, a mesterséges intelligencia (MI) használata. filmkeszites_1
 
A mesterséges intelligencia számos módon segíthet a színészeknek felkészülni a szerepeikre.
 
Arra is használható, hogy valósághű 3D-s modelleket készítsen az általuk játszott karakterekről - ez segíthet jobban megérteni a karakter megjelenését és viselkedését, s ügyesebben formálható általa a személyiség. Olvasd el: Hang-klónozás ejti ámulatba a színészeket
 
A mesterséges intelligencia képes valósághű párbeszédet generálni a film különböző szereplői között.
 
A színészek így könnyebben megértik és átélhetik, hogyan lépnének kapcsolatba egymással a karakterek.
 
Az talán már nem újdonság, hogy a filmekben a vágás és az utómunka eszközeként használatos a mesterséges intelligencia. Olvasd el: Visszakapta a hangját egy újságíró az MI-vel
 
Komoly támogatást jelent azonban, hogy a színészek teljesítménye alapján automatikusan beállíthatja a világítást és a színezést egy jelenetben. Így a néző számára valósághűbb és magával ragadóbb élményt nyújt a kép.
 
Összességében a mesterséges intelligencia értékes eszköznek bizonyul a filmszínészek és a filmkészítők számára, s ne feledjük, hogy a fejlődése még javában tart.
 
A filmek minőségét és realizmusát egyértelműen javítja, egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a filmek előkészítését és forgatását. Kíváncsiak várhatjuk, mire lesz képes még a jövőben. 
 
 
J.L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.