2023. 05. 12. - 08:30

Grimes mesterséges intelligencia-dalokhoz adta a hangját

Grimes mesterséges intelligencia-dalokhoz adta a hangját

Elon Musk korábbi párja, az énekesnő Grimes hozzájárult, hogy hangját mesterséges intelligencia generálta dalokhoz használják - a jogdíjon azonban osztoznak.

Grimes, Elon Musk korábbi kedvese – akitől két gyermeke született – megengedte, hogy használják a hangját mesterséges intelligencia által generált dalokhoz. Olvasd el: A fülzúgás mellett agysérülteken is segíthet Elon Musk új agyi chipje?Fotó: Instagram
 
A 35 éves énekesnő alaposan mérlegelte a mesterséges intelligencia-zene témát és leszögezte: teljesen nyitott rá, mert úgy véli, menő egy géppel egybeolvasztani a hangját. Mint mondta, örül a dolognak, amíg a jogdíjon 50:50 arányban osztoznak. 
 
„A jogdíj 50 százalékát megosztom minden olyan sikeres, mesterséges intelligencia által generált dal után, amely az én hangomat használja. A helyzet ugyanaz, mint bármely előadóval, akivel együttműködök” – mondta Grimes, hozzátéve, hogy nyugodtan használhatja a saját hangját anélkül, hogy büntetnék érte. Olvasd el: David Guetta: A zene jövője a mesterséges intelligencia 
 
„Szerintem jó dolog egy géppel összeforrni, tetszik az ötlet, hogy nyílt forrásból szerezzünk be minden művészetet és a szerzői jogokat „elpusztítsuk”. Olyan programot készítünk, amely jól szimulálja a hangomat, de feltölthetnénk mintákat is az emberek számára, hogy kiképezzék a sajátjukat” – fogalmazott az énekesnő.
 
Grimes egyébként azzal az esettel kapcsolatban fejtette ki mindezt, hogy a közelmúltban egy TikTik felhasználó mesterséges intelligencia segítségével alkotott egy dalt, Heart on My Sleeve címmel, melyhez Drake és The Weeknd hangját használta – az ügy nagy visszahangot keltett.
 
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.