2023. 02. 15. - 08:30

Hamarosan számítógépekbe lehetünk szerelmesek?

Hamarosan számítógépekbe lehetünk szerelmesek?

Az emberek a közeljövőben beleszerethetnek a számítógépekbe, romantikus viszonyt alakíthatnak ki velük – állítják a Cambridge-i Egyetem szakértői.

Nem kell sokat várni arra, hogy az emberek a számítógépekkel keveredjenek szerelmi viszonyba. A kutatók szerint a technológia annyira gyors ütemben fejlődik, hogy az emberek a jövőben romantikus kapcsolatot is kialakíthatnak a mesterséges intelligenciával. Olvasd el: Valódi kontra MI-kapcsolat - a jövőben mindenki választhatember_robot_kez_01
 
Az olyan alkalmazások, mint a Replika, amely mesterséges intelligencia segítségével hoz létre társakat, egyre kifinomultabbá válik, s egyre népszerűbb lesz azok számára, akik kétségbeesetten keresik a szerelmet – állítják a Cambridge-i Egyetem szakemberei. Olvasd el: Akár robottal is házasodhatunk 2050-ben?
 
„Jelenleg ezek niche (piaci rés) alkalmazások, meglehetősen valószínű azonban, hogy a következő 2-3 évben nagyot lépnek előre, a barátság és a romantika szintjét is elérik” – mondta dr. Henry Shevlin, az egyetem Leverhulme Közponjának munkatársa, mely az intelligencia jövőjével foglalkozik. 
 
Hozzátette, a számítógépek azoknak is segíthetnek, akik valószínűleg megcsalnák a párjukat.
 
„Képzeljünk el egy szexuálisan frusztrált partnert egy házasságban, aki elcsábulhat, megcsaláson gondolkodhat. Vajon kevésbé lenne káros megoldás, ha ártalmatlan erotikus szerepet játszhatna el egy robottal?" – vetette fel Shevlin.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.